Pavol Krupka Kultúra

Rozlúčka s fašiangami v Poprade: Pochovaná basa, ľudové spevy, hry a tance i detský karneval

Fašiangy sa chýlia ku koncu a to je čas na rozlúčku s týmto obdobím plným zábavy a veselosti. Deti i dospelí v nedeľu v Poprade pochovali basu, no ešte posledný raz si zaspievali a zatancovali. O program sa postarali popradské folklórne súbory a detský zabávač ujo Ľubo z Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka s fašiangami v Poprade: Pochovaná basa, ľudové spevy, hry a tance i detský karneval
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Tretí ročník ľudovej rozlúčky s fašiangami sa odohrával v netypicky jarnom počasí. Na krojoch účinkujúcich detí a dospelých sa však nič nezmenilo. Tak, ako je nemenný celý slovenský folklór a tiež nadšenie jeho popradských priaznivcov. Na našom najväčšom sídlisku opäť zneli ľudové piesne, tancovali sa ľudové tance a odohrávali sa ľudové zvyky v podaní členov popradských folklórnych súborov. Minuloročnú Letničku vystriedal detský súbor Venček, no o samotné vtipné pochovanie basy sa opäť postaral Vagonár. Deti v maskách i bez nich si na záver mohli zatancovať a zaspievať so svojim známym ujom Ľubom z Košíc, ktorý bol hosťom aj na predchádzajúcich dvoch ročníkoch tohto pekného podujatia.

Z fašiangovej rozlúčky vám prinášame aj fotografie a video, v ktorom si môžete pozrieť vystúpenie DFS Venček a rozhovor s jeho vedúcou Soňou Fördösovou.

Na pripomenutie prvých dvoch ročníkov tohto podujatia pridávame odkazy:

Pochovávanie basy 2013

Pochovávanie basy 2012

Rozlúčka s fašiangami v Poprade: Pochovaná basa, ľudové spevy, hry a tance i det
40
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Rozlúčka s fašiangami v Poprade: Pochovaná basa, ľudové spevy, hry a tance i det
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM