Simona Ivančáková Správy

V Poprade sa chystá ohňostroj, so sebou prinesie aj obmedzenia: Na týchto úsekoch bude úplná uzávierka premávky

V Poprade už onedlho budeme zdvíhať hlavy smerom k nebu. Naše zmysly totiž poteší ohňostroj. Z dôvodu použitia pyrotechniky však budú zrealizované aj dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa chystá ohňostroj, so sebou prinesie aj obmedzenia: Na týchto úsekoch bude úplná uzávierka premávky
Zdroj: TASR

Spoločné vítanie Mikuláša a rozsvietenie vianočného stromčeka spojené s farebným pyromuzikálnym ohňostrojom čaká na Popradčanov a návštevníkov mesta už v piatok o 17:00 hod.

Pódium spolu s veľkoplošnou obrazovkou bude umiestnené vo východnej časti Námestia sv. Egídia. Mikulášsku atmosféru na námestí si návštevníci podujatia predĺžia stretnutím s rozprávkovými postavami, fotením svojich ratolestí vo fotoateliéroch, vôňou vianočnej medoviny, občerstvením a mikulášskym prekvapením pre všetky deti.

Z dôvodu použitia pyrotechniky bude v rámci preventívnych opatrení úplná uzávierka cestnej premávky na miestnych komunikáciách Levočská ul. – úsek od križovatky so Štefánikovou ul. po križovatku s Francisciho ul. a časťou Ulice popradskej brigády, úsek cca 65 m od križovatky s Levočskou ul. vrátane parkoviska, na ktorom bude „odpalisko“ pyrotechniky.

Z dôvodu úplnej uzávierky bude v rovnakom čase uvedená do pohotovostného režimu cestná svetelná signalizácia (Levočská – Štefánikova – J. Curie). Uzávierka ovplyvní aj vedenie liniek MHD Poprad, pričom spoj č. 39 na linke č. 1 s odchodom z autobusovej stanice o 17:30 hod. smerom na JUH III, prechádzajúci cez zastávky Dom kultúry, Sl. sporiteľňa a Levočská ul. bude vedený k nemocnici cez Francisciho ulicu. Mikulášskym darčekom pre všetkých Popradčanov bude v tento deň v čase od 15:00 do 24:00 hod bezplatná MHD.

Mikuláš spolu s anjelom a čertom navštívia cez víkend 6. decembra deti už tradične aj v jednotlivých častiach mesta. Putujúci Mikuláš bude mať tieto zastávky: Kvetnica (13:00), Veľká (14:00), Spišská Sobota (15:00), Matejovce (16:00), Stráže pod Tatrami (17:00).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM