Rôzne

V Poprade sa chystá spoločná protestná akcia učiteľov: V meste chcú vytvoriť živú reťaz!

Časť popradských pedagógov sa v piatok stretla na rokovaní a po ňom zúčastnení deklarovali plnú podporu štrajkujúcim kolegom. Na internetovej stránke Strednej priemyselnej školy (SPŠ) v Poprade neskôr vyzvali aj ďalšie popradské školy, aby sa pridali k prebiehajúcemu štrajku.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa chystá spoločná protestná akcia učiteľov: V meste chcú vytvoriť živú reťaz!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Popradskí učitelia sa zároveň dohodli, že v pondelok 1. februára sa o 15.30 h stretnú na Námestí sv. Egídia pred obchodným centrom, aby sa pridali k spoločnej protestnej akcii. Plánujú vytvoriť živú reťaz a vyzvali aj ostatných pedagógov a rodičov, aby ich prišli podporiť a vyjadrili svoj nesúhlas so súčasným stavom školstva na Slovensku.

Pedagogickí pracovníci SPŠ sa oficiálne k štrajkujúcim pridali ešte vo štvrtok (28.1.), čím vyjadrili plnú podporu kolegom z ostatných škôl. Požiadavky vo výzve, s ktorou sa Iniciatíva slovenských učiteľov obrátila na vládu SR, sa podľa nich zakladajú na zisteniach, odporúčaniach, porovnaniach a analýzach domácich a zahraničných organizácií, ktoré dlhodobo poukazujú na problémy v slovenskom školstve, a zároveň navrhujú prijať účinné opatrenia na zlepšenie výsledkov žiakov v medzinárodných meraniach.

SPŠ je zatiaľ jedinou strednou školou v Poprade, ktorá sa do štrajku zapojila. Okrem nej vyjadrili podporu štrajkujúcim na ZŠ F. Kráľa, ZŠ Francisciho, ZŠ na Dostojevského ulici, tiež na Základnej umeleckej škole na Štefánikovej ulici a v Spojenej škole na Letnej ulici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM