Jakub Forgács Správy

V Poprade sa škrtalo: Mesto zrušilo pravidelnú autobusovú linku na letisko

V Poprade došlo k zmene. Mesto sa rozhodlo zrušiť pravidelnú linku z autobusovej stanice smerom na letisko.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa škrtalo: Mesto zrušilo pravidelnú autobusovú linku na letisko
Zdroj: TASR

Vedenie mesta Poprad zrušilo pravidelnú linku z autobusovej stanice smerom na popradské letisko. Dôvodom je minimálne využitie linky. Podľa primátora mesta Jozefa Švagerka boli mesiace, keď sa ňou previezlo 20 cestujúcich.

"Riešime efektívnosť autobusovej dopravy v meste. Táto linka nemala svoje opodstatnenie, keďže bola málo využívaná. Išlo o linku, čo znamená, že mala presne stanovený čas odchodu z letiska a pokračovala v trase. Odlety a prílety nebývajú vždy presné a hoci aj ľudia o linke vedeli, tá tam po ich prílete niekedy nebola,“ uviedol Švagerko. Autobusy na linke jazdili trikrát týždenne.

Mesto uvažuje, že by v budúcnosti začalo riešiť prepravu cestujúcich na letisko a späť mikrobusom. Ten by na cestujúcich podľa popradského primátora čakal a dokázal ich odviesť tam, kde potrebujú.

Švagerko upozornil, že zrušenie pravidelnej autobusovej linky na letisko je jedným z opatrení, ktoré sa týkajú zefektívnenia autobusovej dopravy v meste. „Je málo využívaná, čo sa odráža aj na ziskoch. V porovnaní s menšími mestami, ako sú Liptovský Mikuláš či Ružomberok, máme okolo 500 000 najazdených kilometrov, ale ak si porovnáme tržby, tak Poprad má zisk 200 000 eur a Ružomberok 500 000 eur,“ doplnil primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM