Monika Vengrínová Rôzne

V Poprade sa začalo s jarným kosením: Tieto lokality mesta prišli na rad ako prvé...

Na území Popradu sa vyťahujú kosačky a začína sa s prvou jarnou kosbou trávnatých plôch v správe mesta. Ide o súčasť opatrení pri vytváraní a ochrane zdravého životného prostredia pre Popradčanov.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa začalo s jarným kosením: Tieto lokality mesta prišli na rad ako prvé...
Foto: Viktória Botošová

„Kosenie trávnatých porastov je vykonávané z estetického a hlavne zo zdravotného hľadiska. Trávy a buriny sú najrozšírenejšími a najväčšími alergénmi v mestskom prostredí. Iba systematickým ošetrovaním – kosením verejných priestranstiev sa alergizujúce účinky peľu rastlín negujú a to tým, že nikdy nedosiahnu generatívnu fázu,“ uviedla Daniela Polaštiková z oddelenia životného prostredia MsÚ v Poprade.

„Samospráva z rovnakých dôvodov žiada vlastníkov trávnatých plôch na území mesta o súčinnosť a kosbu plôch v ich vlastníctve,“ vyzýva hovorca mesta Poprad Marián Galajda. S kosbou sa začalo 13.mája, pričom ako prvé prišli na rad pri kosení lokality Centrum a Západ, následne sa kosci presunú na sídliská JUH a do ostatných častí mesta. Kosba verejnej zelene sa v závislosti od počasia uskutoční tri až štyrikrát.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM