Monika Gécziová Rôzne

V Poprade vznikne centrum kreatívnej recyklácie: Jeho otvorenie bude sprevádzať zaujímavý program

Z kreatívneho centra, ktoré v Poprade funguje už dva roky, sa čochvíľa stane Centrum Kreatívnej Recyklácie. V rámci jeho otvorenia sa môžete tešiť na zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade vznikne centrum kreatívnej recyklácie: Jeho otvorenie bude sprevádzať zaujímavý program
Zdroj: istockphoto.com

Pred dvoma rokmi vzniklo v Poprade-Veľkej kreatívne centrum, ktoré sa v stredu 7. augusta zmení na Centrum Kreatívnej Recyklácie. Ľudia z tohto priestoru majú v Poprade na svedomí napríklad galériu #projektpodchod v podchode v smere do Spišskej Soboty, umeleckú súťaž 4 nohy 20 umelcov či viacero workshopov na mestských akciách. Informoval o tom Igor Hanečák z Centra Kreatívnej Recyklácie.

„Priestor sme sa rozhodli zmeniť preto, že v našej novej vízii sa chceme venovať výhradne recyklácii a upcyklácii odpadových materiálov z okolia,“ vysvetlil Hanečák s tým, že otvorenie budú sprevádzať prednášky projektov z Bratislavy i kapela z Londýna.

Priestory na Scherfellovej 15 budú v tento deň otvorené od 17:00 hodiny. Návštevníci si sem môžu priniesť svoje obnosené oblečenie a upraviť si ho novou potlačou či vyrobiť si výrobky z iných odpadových materiálov. Predstavia sa aj jednotlivé dielne a fungovanie priestoru, ktorého súčasťou bude napríklad aj 3D tlačiareň, grafická či krajčírska dielňa.

Od 19:30 sa začnú inšpiratívne prednášky a prezentácie projektov z viacerých kútov Slovenska. „Odprezentuje sa tu značka Bartinki, ktorej majiteľka vedie slovenskú časť celosvetového hnutia Fashion Revolution, organizácia Green Foundation, ktorá sa venuje sociálnym inováciám, projekt Recyklátor, ktorý má tento priestor na starosti a venuje sa združovaniu tvorcov z odpadových materiálov, ale aj bezobalové nakupovanie z popradského obchodu Neobaluy,“ dodal Hanečák.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM