Martin Sýkora Samospráva

V Poprade začala kosba verejnej zelene: Zopakuje sa 3 až 4 krát ročne

Kosba verejnej zelene závisí od počasia. Po daždivých dňoch sa Poprad zazelenal a trávy začali rásť. Mesto Poprad v týchto dňoch začalo s prvým tohtoročným kosením.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade začala kosba verejnej zelene: Zopakuje sa 3 až 4 krát ročne
Foto: Viktória Botošová

Mesto Poprad začalo v utorok 9.mája 2017 s prvou kosbou trávnatých plôch v správe mesta. „Keďže trávy a buriny sú najrozšírenejšími a najväčšími alergénmi v mestskom prostredí, kosbou verejných priestranstiev sa snažíme eliminovať ich negatívny dopad na zdravie obyvateľov,“ uviedla Zuzana Čákyová z oddelenia životného prostredia MsÚ v Poprade. Povinnosť zabezpečiť kosbu na svojich pozemkoch majú aj ostatní vlastníci trávnatých plôch na území mesta.

Verejná zeleň v správe mesta je rozdelená do dvoch zón. V prvej zóne sa nachádzajú predovšetkým námestia a parky v jednotlivých častiach mesta, ktoré sú kosené v pravidelných približne dvojtýždňových intervaloch.

Prvá zóna, s ktorej kosbou sa začalo v utorok, by mala byť v prípade priaznivého počasia pokosená do konca tohto týždňa.

Začiatkom budúceho týždňa začne kosba druhej zóny, v ktorej sú všetky zostávajúce lokality. Druhá zóna bude v závislosti od počasia pokosená do 14 dní od jej začatia. Celkovo by mala byť kosená 3 – 4 krát ročne. Kosenie plôch vykonáva pre mesto spoločnosť Brantner s. r. o. Poprad.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM