Peter Handzuš Správy

V Poprade začínajú opravovať cesty a chodníky. Na obmedzenia sa pripravte do polovice septembra

Správa mestských komunikácií Poprad začína v pondelok 29.7.2013 s veľkoplošnými opravami ciest a chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade začínajú opravovať cesty a chodníky. Na obmedzenia sa pripravte do polovice septembra
Zdroj: Dnes24.sk

Po menších opravách výtlkov realizovaných ešte počas zimy a jari tak prichádzajú na rad komplexnejšie opravy poškodených ciest. Uplynulá zima narobila rozsiahle škody na viacerých mestských komunikáciách, ktoré sa napokon rozhodla SMK riešiť komplexne a po podrobnej analýze pripravila zoznam úsekov v najhoršom stave, ktoré boli predmetom verejnej súťaže. Do nej bola zahrnutá oprava spolu 8165m² asfaltových krytov ciest a 4523m² chodníkov.

Opravy budú prebiehať do polovice septembra

„S opravami začneme v centre mesta a následne budeme postupovať do jednotlivých mestských častí. V tejto súvislosti žiadame o pochopenie a rešpektovanie dopravných obmedzení, ktoré budú tieto práce sprevádzať,“ uviedol Peter Zastko zo Správy mestských komunikácií. Opravy ciest a chodníkov budú v Poprade prebiehať do polovice septembra.

Okrem vyššie spomenutých opráv bola už pred mesiacom opravená cesta na Levočskej ulici v úseku medzi Štefánikovou a Francisciho ulicou. V miestach, na ktorých došlo k sieťovému alebo stredovému rozpadu cesty, boli najprv poškodené časti odfrézované a následne bol položený nový asfaltový koberec. Cesta bola realizovaná v roku 2008, opravy urobil dodávateľ ako súčasť záruky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM