Monika Vengrínová Rôzne

V Poprade zasadal krízový štáb: Do pondelňajšieho rána môže napadnúť 20 až 35 cm nového snehu

V nedeľu na poludnie zasadal v meste Poprad krízový štáb, ktorý zvolal primátor Jozef Švagerko. Dôvodom bol aktuálny vývoj počasia so snežením, ktoré zasiahlo Poprad.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade zasadal krízový štáb: Do pondelňajšieho rána môže napadnúť 20 až 35 cm nového snehu
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský hydrometeorologický ústav pre okres Poprad vydal výstrahu, podľa ktorej môže do pondelňajšieho rána napadnúť miestami 20–35 cm nového snehu. „Do popradských ulíc vyrazilo ihneď so začiatkom sneženia 8 mechanizmov, ktoré sa sústreďujú na čistenie mestských komunikácií a chodníkov,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Ešte pred aktuálnym snežením Správa mestských komunikácií v Poprade doplnila zásoby chemického posypu. Údržbu ciest a chodníkov komplikuje silný vietor, ktorý vytvára snehové jazyky a záveje.

Samospráva situáciu monitoruje a v prípade zhoršenia situácie povolá do údržby techniku od externých dodávateľov. „Vzhľadom na nepriaznivý vývoj na diaľnici D1 samospráva koordinuje postup aj so Strediskom správy a údržby diaľnic Mengusovce,“ dodal Galajda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM