Marcel Mojžiš Krimi

V Poprade zasahovali colníci: Prehliadka auta aj garáží, zadržali 139 000 cigariet a 112 kíl tabaku!

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy zasahovali v Poprade. V našom meste kontrolovali osobné auto, ktoré bolo zaparkované pred otvorenou garážou. Colníci vykonali aj prehliadku garáží. Tu sú ďalšie informácie!

Ilustračný obrázok k článku V Poprade zasahovali colníci: Prehliadka auta aj garáží, zadržali 139 000 cigariet a 112 kíl tabaku!
Zdroj: Policajný zbor SR

Hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková informovala, že v stredu popoludní zadržali v Poprade colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) takmer 140 000 nelegálnych cigariet a 112 kíl nelegálneho tabaku! „Finančný únik na daniach je pritom viac ako 21 000 eur,“ uviedla ďalej.

Príslušníci KUFS kontrolovali osobné auto s popradským evidenčným číslom, ktoré bolo zaparkované pred otvorenou garážou. Z nej podľa hovorkyne vyšiel 46-ročný Štefan E., ktorý do kufra auta nakladal cigarety a tabak. „Po príchode vyšetrovateľa KUFS colníci vykonali prehliadku auta a ďalších dvoch garáží. Počas akcie zadržali 139 100 cigariet rôznych značiek bez označenia slovenskou kontrolnou známkou a 112,36 kilogramu cigaretového tabaku,“ povedala hovorkyňa.

Colníci vyčíslili únik na spotrebných daniach z cigariet na viac ako 13 000 eur a z tabaku viac ako 8000 eur. Vyšetrovateľ muža obvinil z prečinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach označenie tovaru, za čo mu podľa Macíkovej hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM