Kultúra

V popradskej Aréne bude koncert Lúčnice: Vstup ZDARMA majú všetci zamestnanci nemocnice

Celovečerný program tanečného súboru, orchestra a speváckej skupiny Lúčnice má názov "Z tvorby prof. Štefana Nosáľa."

Ilustračný obrázok k článku V popradskej Aréne bude koncert Lúčnice: Vstup ZDARMA majú všetci zamestnanci nemocnice
Zdroj: TASR

Mesto Poprad pripravilo na piatok 27. mája koncert vďaky pre zdravotníkov v podaní súboru Lúčnica. Určený je všetkým pracovníkom ako poďakovanie za ich obetavú prácu a obrovské nasadenie počas uplynulých dvoch rokov pandémie.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Uviedol to primátor Popradu Anton Danko a upozornil, že zdravotníci bojovali za zdravie všetkých obyvateľov počas extrémnej záťaže na úkor vlastných potrieb.

Z tvorby Nosáľa

Všetci zamestnanci popradskej nemocnice, ale aj ambulantní lekári či sestry, dostali od mesta po dve bezplatné vstupenky na koncert, ktorý sa uskutoční v Aréne Poprad. Celovečerný program tanečného súboru, orchestra a speváckej skupiny Lúčnice má názov „Z tvorby prof. Štefana Nosáľa.“

„Scénický tvar programu vychádza z bohatých umeleckých tradícií nášho ľudu, z prostredia roľníckeho, pastierskeho i remeselníckeho. Ponúkneme najúspešnejšie tanečné choreografie z tvorby ich nezabudnuteľného autora Štefana Nosáľa,“ priblížil umelecký vedúci Lúčnice Mikuláš Sivý.

Mesto verí, že sa vďaka koncertu aspoň na chvíľu budú môcť zdravotníci odpútať od každodenných problémov a oddýchnuť si. „Skvelá Lúčnica je zárukou naplnenia tohto nášho zámeru,“ uzavrel popradský primátor.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM