Monika Vengrínová Rôzne

V popradskej nemocnici ošetrili v júli viac pacientov. Môžu za to úrazy, kolapsy, poštípania hadom aj zásahy bleskom

Centrálny príjem nemocnice v Poprade ošetril v júni 2150 pacientov, v júli ich bolo o 120 viac. Pod nárast sa podpísali najmä úrazoví pacienti, vrátane pacientov zo zahraničia. Podobné čísla nemocnica očakáva aj v auguste.

Ilustračný obrázok k článku V popradskej nemocnici ošetrili v júli viac pacientov. Môžu za to úrazy, kolapsy, poštípania hadom aj zásahy bleskom
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Návštevnosť regiónu počas vrcholov letnej a zimnej turistickej sezóny sa podpisuje pod nárast počtu pacientov každý rok v letných mesiacoch a to najmä v júli a v auguste, a tiež v zime, predovšetkým v decembri, januári a vo februári. V tejto súvislosti nemocnica eviduje aj viac úrazov pri dopravných nehodách.

„Z hľadiska štruktúry ošetrených pacientov evidujeme veľa detských úrazov ako sú zlomeniny končatín, úrazy hlavy, pády na bicykloch, korčuliach, pády z preliezačiek či zo stromov. V prípade dospelých sa medzi zraneniami objavujú pády zo stromu a následné zlomeniny chrbtice a rebier, tiež poranenia motorovou pílou, cirkulárkou a iným náradím. Zo športových úrazov dominujú úrazy na korčuliach, bicykloch, kolobežkách, úrazy pri turistike či horolezectve,“ informuje hovorkyňa Nemocnice Poprad Sylvia Galajda.

Ide o zlomeniny zápästia, predkolenia, členka, poranenia kolena, zlomeniny rebier a otrasy mozgu. Pri starších pacientoch sú to v tomto období najmä ošetrenia pri kolapsoch z dehydratácie, infarktoch, cievnych mozgových príhodách, tiež viac zlomenín krčka stehennej kosti. Špecifikom letnej sezóny sú aj poštípania hadom a zásahy bleskom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM