Martin Sýkora Rôzne

V popradskej nemocnici skrášľujú priestory: Dotyk prírody na detskom oddelení

V popradskej nemocnici sa rozhodli, že najmenším pacientom skrášlia priestory, v ktorých bojujú so svojimi zdravotnými problémami. Základom je príroda.

Ilustračný obrázok k článku V popradskej nemocnici skrášľujú priestory: Dotyk prírody na detskom oddelení
Zdroj: Nemocnica Poprad

Deti sa budú cítiť lepšie

Manažment popradskej nemocnica v spolupráci s personálom detskej sekcie pracujú na tom, aby sa deti v nemocnici cítili lepšie. Malí pacienti tak nebudú musieť pozerať na biele sterilné steny. „Pediatrické oddelenie s JIS Nemocnice Poprad, a. s., realizuje spolu so svojimi podporovateľmi projekt "Bližšie k prírode“. Jeho cieľom je detskému pacientovi čo najviac spríjemniť pobyt v nemocničnom zariadení," uviedla hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s. Sylvia Galajda.

Popradská nemocnica Dotyk s prírodou 10/2017
3
Galéria

Dotyk prírody priamo v nemocnici

Podľa hovorkyne nejde iba o investíciu nemocnice, ale o využitie darcovských príspevkov. „V rámci projektu sa doteraz z darov a sponzorských prostriedkov podarilo zabezpečiť dve akváriá, ktoré deti obdivujú už v príjmovej ambulancii, ale aj pri vstupe po prijatí na oddelenie. Nemalé účinky na podporu liečby majú i veľkoformátové fototapety s prírodnými scenériami, ktoré zdobia steny zatiaľ dvoch izieb,“ dodala Galajda. Personál oddelenia plánuje takýmto spôsobom skrášliť ďalšie izby pre malých pacientov. Aj za malé peniaze sa dá dokázať niečo veľké. V tomto prípade ide o detský úsmev. Veď čo je na svete dôležitejšie?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM