Martin Sýkora Hokej

V popradskom drese skončil Karlsson, kamzíci už aj bez Bjalončíka!

Popradskí hokejisti po úvodných nevýrazných výkonoch postupne zabrali a trénerovi Stantienovi sa vykryštalizovalo aj zloženie družstva - v najbližších zápasoch už bez Karlssona a Bjalončíka.

Ilustračný obrázok k článku V popradskom drese skončil Karlsson, kamzíci už aj bez Bjalončíka!
Foto: Peter Handzuš

Švédsky obranca ide domov

Riaditeľ HK Poprad na klubovej stránke hodnotil prvú pätinu aktuálnej sezóny. "Chceme vyhrávať. Vyhrali sme s ťažkými súpermi, treba to určite oceniť a nadviazať do ďalšieho priebehu sezóny. Máme to veľmi dobre rozbehnuté,“ zhodnotil doterajší priebeh sezóny Jurinyi. Zmeny sa udiali aj v kádri kamzíkov. Mužstvo po vzájomnej dohode opúšťa švédsky obranca Simon Karlsson, od ktorého si vedenie klubu i tréner sľubovali viac.

"Dúfali sme, že to bude hráč s väčším prínosom pre mužstvo. Rátali sme s ním v prvých dvoch obranných dvojiciach, ale tam sa nezmestil, a tak sme sa spoločne dohodli na ukončení kontraktu,“ uviedol na margo rozviazania zmluvy Jurinyi.

Foto: Peter Handzuš

Mladý dravec na hosťovanie

Zmena sa dotkla aj útoku. Fanúšikom bude chýbať mladý a talentovaný Peter Bjalončík, ktorý putuje na hosťovanie do francúzskeho tímu Les Aigles de Nice. V meste na Azúrovom pobreží sa stretne s ďalším Popradčanom – Matejom Paločkom. "S francúzskym tímom Les Aigles de Nice sme sa dohodli na hosťovaní útočníka Petra Bjalončíka, kde by mal Peter dostať viac priestoru ako v Poprade. Chceme aby sa vyhral, má potenciál na to. Francúzska liga má kvalitu, na hosťovaní je tam taktiež Matej Paločko a teraz, keď sa nám tam dvaja hráči vyhrajú, tak to bude prospešné pre obe strany. Myslím si, že francúzska seniorská liga im dá viac ako keby mali hrať juniorské zápasy. Chceme aby sa tam vyhrali, nabrali skúsenosti a určite ich budúci rok chceme stiahnuť domov. Je už len na ich ako sa k tejto výzve postavia,“ vysvetlil klubový riaditeľ.

Zdroj: HK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM