Martin Sýkora Kultúra

V rámci série podujatí Popradského kultúrneho leta pripravili 120 predstavení

Popradské kultúrne leto (PKL) prinesie obyvateľom i návštevníkom mesta spolu 120 predstavení a 1500 účinkujúcich. PKL 2018 spolu s letnou turistickou sezónou otvorili počas uplynulého víkendu (16. a 17.6.) v Spišskej Sobote.

Ilustračný obrázok k článku V rámci série podujatí Popradského kultúrneho leta pripravili 120 predstavení
Zdroj: Dnes24.sk

Od štvrtka do nedele

Samospráva opäť stavila na tradíciu a dianie letného kultúrneho festivalu rozložila tak, aby štvrtkové večery v centre mesta patrili divadelným vystúpeniam, piatky koncertom, sobotňajšie dopoludnia rozprávkam pre deti a večery open-air filmových premietaniam, nedeľné popoludnia folklóru a promenádnym koncertom.

Kultúra do všetkých mestských častí

PKL 2018 spolu s letnou turistickou sezónou otvorili počas uplynulého víkendu (16. a 17.6.) v Spišskej Sobote, kde sa konal trojdňový medzinárodný farmársky festival Farm Fest a Dobový jarmok. V historickej časti Popradu si prišli na svoje nielen milovníci dobrých a férových potravín, ale aj dobových remesiel, jedál či kultúry. Po úspešnom otvorení bude popradský kultúrny festival pokračovať ďalšími podujatiami. „Spolu 56 dní pútavého programu prinesie do centra Popradu i do jeho mestských častí kultúru a zábavu v najrôznejších podobách,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda, s tým, že PKL vyvrcholí v Matejovciach Matejovskými Scholtzovými dňami v polovici septembra.

Okrem série podujatí v rámci PKL sa v Poprade uskutočnia aj ďalšie dva festivaly, a to Viva Italia a Made in Slovakia, ktoré organizuje občianske združenie Pre mesto v spolupráci so samosprávou a Oblastnou organizáciou Región Vysoké Tatry.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM