Peter Handzuš Hokej

V sérii s Trenčínom platí môj dom, môj hrad. Poprad vyhral obidva domáce zápasy.

Po dvoch prehrách juniorov HK ŠKP Poprad v Trenčíne sa semifinálová séria presunula na dva zápasy pod Tatry.

Ilustračný obrázok k článku V sérii s Trenčínom platí môj dom, môj hrad. Poprad vyhral obidva domáce zápasy.
Foto: Peter Handzuš

Diváci mohli v piatok a v sobotu (16. a 17.3.2018) vidieť na popradskom zimnom štadióne dynamický hokej s množstvom pekných akcií na obidvoch stranách. “Skoda, že na takejto vysokej úrovni nie je celá juniorská súťaž. Pri takýchto zápasoch idú chlapci hore, či už mentálne alebo hokejovo,” povedal po zápase domáci tréner Ľubomír Pichoňský.

V semifinálovej sérii medzi Trenčínom a Popradom už padlo 37 gólov, v sérii medzi Nitrou a Slovanom len 21. “Poprad má šikovných útočníkov, ktorí sa vedia presadiť vpredu. Od začiatku sezóny nás trocha trápi obrana, preto je dobré, ak dáme viac gólov ako súper,” uviedol na margo množstva strelených gólov popradský tréner.

Na popradskú bránu v tejto sérii mierilo podstatne viac striel, ako na bránu Trenčína. “Vyznie to možno tak, že máme lepšiu efektivitu streľby, ale ja by som chcel pochváliť chalanov, že idú do blokovaných striel pred bránou aj na modrej čiare. Pomáhajú brankárovi a ja dúfam že aj Kubovi Pavličkovi vydrží tá forma a podrží mužstvo, ako aj chalani sa snažia blokovať čo najviac striel pred ním,” dodal Pichoňský.

Sobotný zápas nedohral René Svitana, ktorý utrpel zranenie po seknutí Adama Themára. Ten za to dostal trest päť minút + DKZ a Trenčín potom, čo sa mu podarilo znížiť na 3:4, prišiel o možnosť hrať powerplay so šiestimi hráčmi. S piatimi korčuliarmi v poli a bez brankára v závere viackrát zavaril pred domácou bránou, no gól už nepadol ani na jednej strane. “René má ísť na röntgen, lekár má podozrenie na zlomeniu, uvidíme, čo z toho bude,” povedal tréner Pichoňský.

Juniori HK ŠKP Poprad chcú pokračovať v dobrých výkonoch aj v piatom zápase, ktorý odhrajú v Trenčíne v utorok 20. marca. “V najbližšom zápase nechceme nič meniť. Musíme vychádzať zo zabezpečenej obrany, byť aktívni vpredu. Jednoducho čítať hru a reagovať na ňu. Musíme byť trpezliví a hlavne, čo chlapcom prízvujujeme, že musíme byť disciplinovaní. Zbytočné fauly nás stoja veľmi veľa síl,” skonštatoval Ľubomír Pichoňský.

HK ŠKP Poprad – HK Dukla Trenčín 4:3
73
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Výsledky semifinále:

HK Dukla Trenčín – HK ŠKP Poprad 5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
Góly: Havrila, Jakubec 2, Ďurkech, Kňažko – Vašaš, Martančík

HK Dukla Trenčín – HK ŠKP Poprad 6:4 (0:3, 2:0, 4:1) Góly: Okuliar, Škvarka, Kováčik, Luhový, Ďurkech, Kukuča- Vašaš2, Miškovec, Bjalončík

HK ŠKP Poprad – HK Dukla Trenčín 7:3 (4:1, 2:2, 1:0) Góly: Bukovina, Bjalončík 2, Romaňák, Svitana, Olejník, Miškovec – Kukuča 2, Kováčik

HK ŠKP Poprad – HK Dukla Trenčín 4:3 (2:0, 2:1, 0:2)
Góly: Vašaš, Bjalončík, Olejník, Svitana – Kukuča, Jakubec

Stav série 2:2

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM