Peter Handzuš Rôzne

V Spiskej Belej začali s výstavbou 16 nájomných bytov pre seniorov

Koncom júla sa v Spišskej Belej – Strážkach začala výstavba 16 nájomných bytov bežného štandardu. Objekt sa bude nachádzať vedľa mestského zariadenia opatrovateľskej služby na Popradskej ulici.

Z Mestského úradu (MsÚ) v Spišskej Belej informovali, že ide o osem jednoizbových bytov a osem garsónok, ktoré budú určené pre starších obyvateľov mesta. Pôjde o niečo ako penzión pre seniorov. Hlavným cieľom je podľa informácií z MsÚ zabezpečiť bývanie pre seniorov, ktorým bude v prípade potreby možné poskytnúť individuálnu opatrovateľskú službu.

V budúcnosti chce mesto poskytovať i stravovanie pre týchto obyvateľov, a to pomocou rozšírenia kuchyne a jedálne vo vedľajšom zariadení opatrovateľskej služby.

Celkové náklady na výstavbu uvedeného bývania sa podľa MsÚ vyšplhajú na zhruba 603.000 eur. Mesto na tento projekt podpísalo zmluvu so Štátnym fondom rozvoja bývania. Víťazom verejnej súťaže na realizáciu výstavby je spoločnosť zo Spišskej Novej Vsi. Práce by mali byť ukončené na jeseň budúceho roku.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM