Martin Sýkora Samospráva

V Spišskej Belej budú súťažiť: Najkraší balkón získa cenu

V Spišskej Belej chcú, aby ich mesto vyzeralo pekne. Či už návštevníci alebo aj miestni obyvatelia sa v priebehu letných mesiacov môžu kochať kvetinami.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej Belej budú súťažiť: Najkraší balkón získa cenu
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia mesta Spišská Belá sa môžu počas letných mesiacov zapojiť do súťaže o najkrajší kvetinový balkón alebo predzáhradku. Väčšina súťažiacich sa každoročne prihlási počas augusta, keď sú rastliny najviac rozkvitnuté. Aj takto chce samospráva motivovať svojich obyvateľov k estetike a dobrému výzoru Spišskej Belej, ktorú každoročne navštevuje množstvo turistov.

Dlhoročná súťaž o najkrajšiu predzáhradku a balkón v meste je medzi miestnymi obyvateľmi obľúbená. „Priemerne sa každý rok do súťaže prihlási do 50 obyvateľov,“ povedala PR manažérka mesta Spišská Belá Alexandra Olekšáková.

Záujemcovia musia priniesť fotografiu na miestny mestský úrad, kde zároveň vyplnia prihlášku. Porota bude hodnotiť celkový estetický vzhľad predzáhradky či balkóna. „Obyvatelia mesta už vedia, že vyhodnotenie súťaže sa každoročne koná na Spišskom zemiakárskom jarmoku, ktorý sa uskutoční v sobotu 24. septembra,“ priblížila PR manažérka mesta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM