Pavol Krupka Kultúra

V spišskosobotskej knižnici otvorili výstavu olejomalieb

Podtatranská knižnica v priestoroch oddelenia umenia v Spišskej Sobote zorganizovala ďalšiu z výstav. Po niekoľkýkrát sa tu predstavuje akademický maliar Igor Pančuk. Umelec pochádza z Ukrajiny, za svoj druhý domov si však zvolil naše mesto a región.

Svojej aktuálnej výstave dal meno Slnečná paleta a jej najnovšou súčasťou je cyklus obrazov Spievajúce ženy. Myšlienkovo sa zrodil už dávnejšie, na plátna sa však dostal len nedávno.

Olejomaľby umelca sú tematicky rôznorodé. Zahŕňajú kytice kvetov, krajinky, abstraktné motívy i architektúru. Dodáme, že na stenách starobylých priestorov spišskosobotskej knižnice visia aj diela, ktoré zachytávajú naše mesto a jeho okolie.

Utorková vernisáž bola zároveň aj neformálnym stretnutím priateľov. Za niekoľko rokov si tu totiž Igor Pančuk svojím umením a iste aj osobnou charizmou vytvoril široký okruh priaznivcov. Prišli však aj ľudia, ktorí jeho diela doteraz nevideli. (Medzi nimi aj autor tohto článku, ten návštevu výstavy každému úprimne odporúča.)

Príjemnú atmosféru na vernisáži podporili aj mladé klaviristky zo ZUŠ na Štefánikovej ulici v Poprade Andrea Valčuhová a Katarína Režuchová.

[code][/code]

IgorPancukPP
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM