Peter Handzuš Rôzne

V Štrbe vystavovali zvieratá. Zaujali slovenské plemená

Minulý víkend mala Štrba svoj deň. Na ihrisku sa uskutočnil zábavný program s rôznymi atrakciami pre deti a mládež. Rozhodne najväčšiu pozornosť pútala výstava zvierat na hospodárskom dvore.

Pýchou chovateľa Michala Pavelu mladšieho sú bieloskvúce sliepky Oravky, u ktorých popri jednoduchosti sa oceňuje najmä genetická odolnosť a úžitkovosť. Do jeho živej zbierky patria aj holuby plemena Slovenský hrvoliak, ktoré sa hrdo predvádzali vo vedľajšej voliére.

Pôvodným slovenským plemenom je aj Slovenský kopov, poľovnícky psík, ktorý je pýchou svojho pána, poľovníka Milana Jonasa.

Vedľa v ohrade mohli návštevníci vidieť iba 7-týždňové šteniatka plemena Slovenský čuvač. Tento chov bol ocenený na viacerých súťažiach významnými trofejami. Na svojich štvornohých zverencov je hrdá Jana Goliášová, ktorá má známu chovnú stanicu v Pribyline a táto patrí medzi najvýznamnejšie chovné stanice na Slovensku.

Škoda, že do sviatku obce Štrba rušivo vtrhla tatranská búrka, pred ktorou museli chovatelia uchrániť svojich živých zverencov.

Napriek nepriazni počasia guláš ulahodil chuti návštevníkov a speváčka Božana zasa uchu svojimi južanskými pesničkami na tento letný čas. Vyvrcholením štrbského dňa bolo vystúpenie Podduklianskeho súboru.

Poprad24/Ľudmila Hrehorčáková Foto: Ľudmila Hrehorčáková

zvery
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM