Správy

V Štrbe zmodernizovali hasičskú stanicu: Čo všetko vynovili za desaťtisíce?

V podtatranskej obci Štrba nedávno dokončili modernizáciu tamojšej hasičskej stanice.

Ilustračný obrázok k článku V Štrbe zmodernizovali hasičskú stanicu: Čo všetko vynovili za desaťtisíce?
Zdroj: TASR

Štefánia Srebalová zo stavebného oddelenia na obecnom úrade uviedla, že technické zhodnotenie stavby, samotné stavebné úpravy i udržiavacie práce trvali štyri mesiace a vyžiadali si celkovo viac ako 41.000 eur.

Samotné práce pozostávali z obnovy garážovej časti požiarnej zbrojnice. Miestnosť bývalej plynovej kotolne bola prerobená na sociálnu časť, bývalý sklad pohonných hmôt bol zrekonštruovaný na práčovňu s ďalším zázemím. Okrem toho päť starých plechových garážových vrát sme vymenili za tri nové elektrické rolovacie a dve mechanické lamelové vráta. Za plastové boli vymenené aj malé bočné vchodové dvere do garáže aj dvere do kotolne,“ vymenovala práce Srebalová.

V celej budove požiarnej zbrojnice došlo tiež k výmene rozvodov kúrenia a elektroinštalácie, vody, plynu a kanalizácie, pribudol tam tiež nový kotol. Obec získala na obnovu dotáciu z Ministerstva vnútra SR vo výške takmer 28.500 eur, zvyšok prispela samospráva z vlastného rozpočtu.

V našej obci momentálne pôsobí 81 dobrovoľných hasičov a sú najstaršou organizáciou v Štrbe. Pôsobia tu už 142 rokov,“ upozornila Srebalová. Dodala, že obec vytvorila modernizáciou zbrojnice pre dobrovoľný hasičský zbor a výkon jeho náročných funkcií moderné a zdravé prostredie.

Rekonštrukciou sme tiež sledovali zefektívnenie a zrýchlenie výjazdu vozidlami na zásah,“ uzavrela Srebalová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM