Peter Handzuš Hokej

V stredu začína play-off. Popradčania sú odhodlaní pobiť sa o semifinále

Hokejisti HK Poprad napriek siedmemu miestu po základnej časti Tipsport extraligy 2012/13 neskladajú zbrane a vo štvrťfinále play off by radi vyradili papierového favorita z Košíc.

Ilustračný obrázok k článku V stredu začína play-off. Popradčania sú odhodlaní pobiť sa o semifinále
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa slov trénera Milana Jančušku boli počas dlhodobej časti potenciál i výkonnosť hráčov na vyššej úrovni a tieto faktory by radi pretavili v postup medzi najlepšiu štvoricu tímov.

„Určite nie sme spokojní s výsledným siedmym miesto po základnej časti, pretože hráčsky potenciál je oveľa vyšší. Samozrejme rotácia hráčov i brankárov bola veľká, potenciál i výkonnosť však boli vyššie ako ukazuje tabuľka,“ uviedol Jančuška.

Obidvaja štvrťfináloví súperi sa dobre poznajú, tohtosezónne vzájomné duely však hovoria jednoznačne v prospech Košíc. Popradčania dokázali zvíťaziť v šiestich stretnutiach iba raz a to v 11. kole na ľade súpera.

„Vzájomné zápasy zo základnej časti do úvahy neberieme, pretože play off je iná súťaž, iné podmienky i iné emócie. Navyše je to východoslovenské derby, hráči sa navzájom poznajú a pôsobili v týchto kluboch, Košičania v Poprade a opačne. Teda je tam aj rivalita a nemôžeme hovoriť ani o skladaní zbraní, práve naopak, chceme uspieť a postúpiť,“ skonštatoval Jančuška.

Rodák z Liptovského Mikuláša si uvedomuje, že Košice sú favoritom série, no vie, že dôležitý pre vývoj série bude výsledok prvého zápasu. „I keď Košice sú favoritom a veľmi ťažkým súperom, ale momentálne naša koncentrácia a príprava, či už taktická, herná ale aj mentálna sa sústreďuje na prvý zápas. Potom sa budeme koncentrovať na ďalšie krôčiky, teda duely,“ prezradil tréner „kamzíkov“.

Podobne ako „oceliari“ aj Popradčania očakávajú emotívne vybičované zápasy, ktoré sa budú hrať na hranici únosnosti. „Budú rozhodovať maličkosti, detaily, momentálna výkonnosť i forma, či už hráčska alebo brankárska. Samozrejme bude potrebné aj hokejové šťastie pri streleckých situáciách, či využití presilových hier,“ zamyslel sa Jančuška a zároveň dodal: „Sú tu aj ďalšie extrémy, maximálna ľadová plocha v Košiciach a minimálna v Poprade. Teda družstvo, ktoré sa s tým lepšie vyrovná, bude úspešnejšie.“

Popradčania počas celej sezóny deklarovali problém na brankárskom poste, na ktorom sa vystriedalo viacero mužov v maskách. „Mali sme problém na brankárskom poste, keďže tam rotovalo päť mužov, vyprofiloval sa však brankár Sidor, ktorý nastúpi i v prvom zápase. Verím, že si udrží formu z posledných zápasov aj do play off, keďže sme naladení na víťaznej vlne,“ prezradil Jančuška.

Mužstvo spod Tatier dokázalo zvíťaziť v posledných šiestich dueloch základnej časti a pohodu z týchto duelov by si hráči veľmi radi preniesli aj do stredajšieho duelu v košickej Steel aréne. „Nálada v tíme je po víťaznej šnúre výborná. Na prípravu sme mali iba dva dni, mužstvo Košíc sme si rozobrali do detailov, chceme si pripraviť takú taktiku a spôsob hry, aby sme boli úspešní,“ povedal Jančuška a pokračoval: „Všetci hráči sú zdravotne v poriadku a nastúpia na prvý duel v Košiciach v kompletnom zložení.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM