Webnoviny - Rôzne

V TANAP-e oddnes platí sezónna uzávera chodníkov

V Tatranskom národnom parku dnes začala platiť sezónna uzávera značkovaných turistických chodníkov.

Zatvorená je približne tretina turistických trás. Počas uzávery bude vo Vysokých, Belianskych a Západných Tatrách neprístupných približne 230 kilometrov turistických trás. Zavretých bude 37 úsekov chodníkov. Celý zoznam zatvorených chodníkov je súčasťou Návštevného poriadku TANAP-u, ktorí nájdu záujemcovia aj na internetovej stránke Štátnych lesov TANAP-u www.lesytanap.sk.

Počas sezónnej uzávery turistických chodníkov budú pre turistov zatvorené všetky vysokohorské sedlá, ako aj všetky chodníky vedúce na tatranské štíty. Sezónna uzávera sa vzťahuje aj na červeno značkovaný chodník vedúci k Chate pod Rysmi, čo znamená, že chata bude zimu pre turistov zatvorená. Všetky miesta sezónnych uzáverov turistických chodníkov budú v teréne riadne vyznačené. Sezónna uzávera značkovaných turistických chodníkov potrvá až do 15. júna budúceho roku. Všetky turistické chodníky budú opäť prístupné od 16. júna, informovala Lenka Burdová zo Štátnych lesov Tatranského národného parku.

Ešte do konca roka bude prístupný Symbolický cintorín pod Ostrvou pri Popradskom plese. Sezónna uzávera žlto značkovaného chodníka na Symbolický cintorín začne platiť až od 1. januára. V čase sezónnej uzávery v období od 21. decembra do 15. apríla môžu do vysokohorského prostredia vstupovať len organizovaní skialpinisti a horolezci a to v zmysle ustanovení Návštevného poriadku TANAP-u.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM