Monika Vengrínová Rôzne

V Tatrách pribudla nová vianočná výzdoba: Rozsvecovať sa bude na trikrát

Pred dvoma rokmi začali Vysoké Tatry s výmenou vianočnej výzdoby v Starom Smokovci a niečo sa ušlo aj Tatranskej Lomnici. Minulý rok sa výzdoba doplnila v Tatranskej Kotline a na novú výzdobu sa Tatranci i návštevníci môžu tešiť aj tento rok. Slávnostne ju rozsvietia v ďalších častiach Tatier.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách pribudla nová vianočná výzdoba: Rozsvecovať sa bude na trikrát
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„V tomto roku sa nám podarilo osadiť šestnásť nových vločiek na stĺpoch verejného osvetlenia v Dolnom Smokovci, sedem vo Vyšných Hágoch a desať v Novom Smokovci. Okrem toho sa rozsvieti navyše aj jeden vianočný strom v Dolnom Smokovci a na siluetu anjela sa môžu tešiť v Tatranskej Lomnici, ktorého sme osadili do priestorov križovatky pod kostolmi,“ konkretizoval Peter Novák, vedúci oddelenia územného plánovania, výstavby, životného prostredia a dopravy mesta Vysoké Tatry.

Doplnenú výzdobu slávnostne rozsvietia

Doposiaľ sa každé doplnenie vianočnej výzdoby neobišlo bez slávnostného rozsvietenia, nebude to inak ani tento rok. „Je to aj preto, aby sme priniesli kultúrny zážitok aj do ostatných častí Vysokých Tatier, keďže väčšina programov je situovaných v centrách, ako sú Starý Smokovec a Tatranská Lomnica,“ vysvetlil dôvod primátor mesta.

Slávnostné rozsvietenie pred Centrom služieb v Dolnom Smokovci je plánované dnes 7. decembra, keď o šestnástej hodine vystúpi Detský folklórny súbor Venček s vianočným pásmom Pásli ovce valasi. Identický program v rovnakú hodinu, ale v utorok 9. decembra čaká aj na obyvateľov Vyšných Hágov pred základnou školou. O deň skôr sa opät v rovnakom čase rozsvieti vianočná výzdoba v Novom Smokovci, detských účinkujúcich však vystrieda Popradské dychové kvinteto.

Pyromuzikálna šou bez dunivých efektov

„Po krátkom príhovore primátora je prichystaná pyromuzikálna šou, ktorá, samozrejme, s prihliadnutím na národný park, bude bez dunivých efektov. Na tom si dávame záležať, takže to budú pyroefekty, ktoré nie sú založené na zvuku. Ráta sa s tým, že bude už chladné počasie, takže nebudú chýbať stánky s primátorským punčom či horúcim čajom,“ prezradil program Ján Bendík, vedúci oddelenia kultúry a športu mesta Vysoké Tatry.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM