Martin Sýkora Iné športy

V Tatrách si zahrali svojský Australian Open: Z víťazstva sa tešili Ďurčovci

Aj keď profesionálni tenisti už poznajú svojich víťazov Australian Open 2018, tak podobný turnaj zorganizovalo občianske združenie SPORT CLUB FOR ALL.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách si zahrali svojský Australian Open: Z víťazstva sa tešili Ďurčovci
Zdroj: Sport Club For All

Hralo sa v tenisovej hale v Tatranskej Lomnici, kde majú dokonca aj rovnaký povrch ako v Melbourne. Turnaj sa hral systémom štvorhry. Zapojilo sa 11 dvojíc a organizátora Jozefa Galajdu najviac potešilo, že prišli hráči nielen z blízkeho okolia ako Popradu, Kežmarku, Spišskej Belej, Tatranskej Lomnici, Tatranskej Štrby ale aj z Bardejova, Stropkova či Svidníka. Hrací systém začal zápasmi v skupinách a pokračoval už vyraďovacími boj v tzv. tenisovom pavúku. Každý zápas sa hral na 1 tenisový set.

Po napínavých zápasov, v ktorých nebola núdza ani o tie-breakové vyvrcholenie zápasov sa do semifinále dostali dvojice: M. Vasiľko – R. Fábry, Martin a Marián Ďurčovci, Ľ. Krempaský – M. Strivinský a I. Kurimský – A. Karašinský. „Do finále sa dostali M. a M. Ďurčovci proti I. Kurimskému s A. Karašinským a obidve dvojice ukázali skvelý tenis, ktorý ich zdobil počas celého turnaja,“ informoval Galajda.

Nakoniec sa víťazmi stali domáci Ďurčovci, keď otec so synom zvíťazili 6:4 a tešili sa prvý krát na takomto turnaji.

„Pred zápasom nám nik neveril, keďže všetci favorizovali našich súperov. My sme sa však nezľakli. Verili sme si, nakoľko tu hráme aj Zimnú ligu, v ktorej sme sa tiež dostali do finále. Hrali sme zodpovedne počas celého zápasu a po víťaznej loptičke sme sa tešili doposiaľ z nášho najväčšieho víťazstva nad tak kvalitnými hráčmi," povedal krátko po finále Marián Ďurčo.

Najbližší turnaj bude v máji 2018 French open a na júl plánujú zorganizovať Wimbledon na golfovom ihrisku a špecifikom, na ktoré sa veľmi tešia bude, že na turnaji sa bude hrať s drevenými raketami a v dobových kostýmoch.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM