Martin Sýkora Rôzne

V Tatrách stále s obmedzeniami: Ktoré miesta sú stále nepriechodné?

Topiaci sneh a nedávna veterná kalamita znemožňuje priechod cez viacero tatranských miest. Štátne lesy Tatranského národného parku (ŠL TANAPu) ich uzavreli.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách stále s obmedzeniami: Ktoré miesta sú stále nepriechodné?
Zdroj: ŠL TANAPu

Do Hlbokej doliny a doliny Parichvost sa návštevníci liptovskej časti Západných Tatier po značkovaných turistických chodníkoch vedúcich z Jaloveckej doliny nedostanú. Mosty za rázcestím pod Lyscom sú totiž po zime značne poškodené.

„Na nebezpečenstvo pohybu v tomto území návštevníkov priamo v teréne upozornia aj informačné tabule. Pre topiaci sa sneh je totiž vysoký stav vody v Jaloveckom potoku v úseku so zničenými premosteniami životu nebezpečný,“ informovala koordinátorka vonkajšej komunikácie ŠL TANAP-uMartina Petránová.

Tabule budú umiestnené nielen na začiatku Jaloveckej doliny, odkiaľ vedie turistická trasa do Baníkovského sedla a na vrchol Salatín, ale aj v opačnom smere, z oravskej strany Tatier.

Pozitívnou správou pre turistov je, že chodník v Javorovej doline, ktorého časť bola počas spracovania následkov vetrovej kalamity zo začiatku marca uzavretá, je opäť priechodný. „Návštevníci sa tak môžu bez obmedzení vydať od budovy ochranného obvodu Štátnych lesov TANAP-u v Tatranskej Javorine až k Náučnej geologickej ploche Podmuráň,“ dodala Petránová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM