Monika Vengrínová Rôzne

V útulku bojujú s horúčavami originálne: Psíky dostali bazény na schladenie

Horúčavy nerobia dobre ľuďom a už vôbec nie zvieratám. Štvornohí chlpáči, ktorí sa vedia potiť len jazykom, preto potrebujú schladenie viac ako my. V popradskom útulku bojujú proti vysokým teplotám vskutku originálne. Každý koterec dostal vlastný minibazén.

Ilustračný obrázok k článku V útulku bojujú s horúčavami originálne: Psíky dostali bazény na schladenie
Foto: Monika Vengrínová

„Originálnou pomôckou, ktorá pomáha psíkom prežiť nástrahy horúceho leta, sú prepravky naplnené vodou. Výborný nápad v podobe takýchto minibazénov v každom koterci slúži psom na schladenie počas najhorúcejších dní,“ objasnil komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Aktuálne útulok poskytuje strechu nad hlavou 37 psom, pričom v posledných dňoch pribudlo viacero šteniatok, ktoré ľudia našli v uliciach mesta. Práve o tie či o vzrastom malé psy je zo strany verejnosti najväčší záujem, preto sa v útulku nestihnú dlho „ohriať“. Väčší problém je, naopak, s umiestnením a hľadaním nového domova u starších a väčších psov.

Dať domov a lásku niektorému z obyvateľov útulku môžete aj vy. Vybrať si psíka alebo len prísť niektorého vyvenčiť či priniesť staré nepotrebné veci, ako koberce, matrace alebo krmivo môžete počas pracovných dní od 8:30 hodiny do 10:30 a popoludní od 14:00 do 16:00 hodiny, a to aj počas letných prázdnin. „Otváracie hodiny využívajú počas prázdnin veľmi často školáci, ktorí prichádzajú pomôcť personálu útulku s venčením psíkov. Pomocnú ruku podalo aj 35 dobrovoľníkov, ktorí v utorok pomohli s vyčistením kotercov, dezinfekciou a venovali sa aj výcviku psov. Každý jeden psík, vrátane tých najbojazlivejších, tak na dve hodiny opustil priestory útulku,“ dodal Galajda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM