Peter Handzuš Krimi

V záhradkárskej osade došlo k vražde: V chatke bola zastrelená žena (†47)!

Obeťou streľby sa stala žena (†47) z obce Veľký Lipník. Jej mŕtve telo našli príbuzní v utorok ráno. Strašný čin sa stal v záhradkarskej osade Kobarč v Starej Ľubovni. K vražde došlo zatiaľ v presne nezistenom čase od 6. do 8. júla v priestoroch drevenej chatky patriacej nebohej žene.

Ilustračný obrázok k článku V záhradkárskej osade došlo k vražde: V chatke bola zastrelená žena (†47)!
Zdroj: TASR

Krátko po oznámení skutku policajti zadržali ako podozrivého muža (62) zo Starej Ľubovne. Bol zadržaný vo svojej chatke, ktorá sa nachádzala neďaleko chatky zavraždenej. „Podľa doterajších zistení sa mal podozrivý po predchádzajúcom požití alkoholických nápojov pohádať s nebohou a následne ju usmrtiť najmenej dvoma výstrelmi zo svojej pištole do oblasti hrudníka,“ informoval krajský policajný hovorca.

V čase zadržania bol podozrivý pod vplyvom alkoholu, v dychu mu bola nameraná hodnota takmer 2 promile. Nebohú ženu našli mŕtvu jej príbuzní, ktorí kontaktovali políciu. Počas doby zadržania bol podozrivý po vyšetrení lekárom RZP kvôli zhoršenému zdravotnému stavu prevezený do nemocnice. V nemocnici podozrivého strážili policajti.

„Dnes ráno dôvody hospitalizácie pominuli a s podozrivým budú pokračovať procesné úkony. Po ich vykonaní je predpoklad, že ho vyšetrovateľ obviní a zároveň spracuje podnet na jeho vzatie do väzby,“ uzavrel Džobanik. Vyšetrovateľ prešovskej krajskej kriminálnej polície už v danom prípade začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM