Peter Handzuš Hokej

V základnej časti KHL 3,76 miliónov divákov, Poprad v návštevnosti 16.

Zápasy základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy v Rusku videlo 3,76 miliónov divákov. Oproti predchádzajúcemu ročníku je to nárast o 78.000 fanúšikov, pričom slovenskému tímu Lev Poprade patrí v návštevnosti 16. miesto.

Podľa ruského Sport-expressu má veľký podiel na tomto náraste tím Dinamo Minsk, za ktorý v tejto sezóne hrajú aj Slováci Peter Podhradský, Jaroslav Obšut, Tomáš Slovák a Ladislav Nagy. Domáce zápasy bieloruského zástupcu navštívilo priemerne 14.193 divákov, čo je oproti rovnakému obdobiu z predchádzajúcej sezóny viac než 3500. V tejto sezóne sa Minsk s priemerným počtom divákov zaradil v európskom merítku za švajčiarsky Bern (15.779) a nemecký Eisbären Berlín (14.050), pričom do konca základnej časti odohrá ešte tri zápasy na svojom ľade.

Oproti predchádzajúcim sezónam sa v diváckej návštevnosti dostal do popredia SKA Petrohrad. S priemernou návštevou 10.126 sa zo 4. miesta vlani zaradil za Minsk. Domáce vystúpenia slovenského nováčika v KHL z Popradu sledovalo v priemere 4314 divákov, pričom majitelia klubu spod Tatier si sľubujú vyššiu návštevnosť v prípade avizovaného sťahovania do Prahy. Trvalo klesajúcu tendenciu má návštevnosť zápasov moskovského Spartaka. V uplynulej sezóne predposledný klub (2952 divákov) v tejto klesol až na samé dno, keď na jeho zápasy v Sokolnikách bolo zvedavých v priemere len 2317 priaznivcov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM