Martin Sýkora Samospráva

V zariadení pre seniorov zrekonštruovali 11 obytných bezbariérových jednotiek

V budove zariadenia pre seniorov na Komenského ulici v Poprade zrekonštruovali 11 obytných jednotiek. Pri úprave jednotlivých izieb myslela samospráva aj na bezbariérovosť.

Ilustračný obrázok k článku V zariadení pre seniorov zrekonštruovali 11 obytných bezbariérových jednotiek
Zdroj: Mesto Poprad

Bezbariérovosť, kuchynské linky, signalizačné zariadenia, to všetko sú veci, ktoré pomáhajú ľuďom zabezpečiť komfort a dôstojné prežitie staroby.

Rekonštrukcia za necelých 100 tisíc eur

„Došlo k úpravám hygienických jadier, teda kúpeľní a WC, existujúceho priestoru kuchyne a výmene elektrických rozvodov v celej obytnej jednotke. Súčasťou rekonštrukcie bola aj výmena starého signalizačno-komunikačného systému za nový,“ uviedol riaditeľ Centra sociálnych služieb v Poprade Jozef Košický. Cena za rekonštrukciu bola vyčíslená na 98 750 eur. Za výmenu signalizačno-komunikačného systému na štyroch poschodiach s novou ústredňou samospráva zaplatila 34 988 eur.

Zariadenie pre seniorov Poprad 09/2017
4
Galéria

Bezbariérovosť na prvom mieste

Zo strany klientov boli najpozitívnejšie prijaté bezbariérové úpravy hygienických jadier. „Najväčšiu radosť majú zo sprchovacích kútov so sedačkou a signalizačno-komunikačného systému pre prípad potreby privolania pomoci,“ doplnil Košický. Celkovo ide o štvrté zrekonštruované poschodie v objekte na sídlisku Západ, v podobnom duchu chce samospráva obnoviť aj zostávajúce štyri.

V súčasnosti je kapacita zariadenia na sídlisku Západ 97 klientov, v poradovníku je ďalších 95 záujemcov. Celková kapacita všetkých zariadení pre seniorov je 132 klientov.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM