Peter Handzuš Rôzne

Valentínska kvapka krvi 2011

A je to tu zas! Valentín je nielen čas zamilovaných, ale aj darcov krvi.

Študenti, pracujúci i páry ruka v ruke chodia v tento deň spolu darovať to najvzácnejšie čo majú – svoju vlastnú krv. Valentínska kvapka krvi spája už 16 rokov všetkých ľudí, ktorí nemyslia len na seba a chcú nezištne pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.

Presne na Valentína, 14. februára, začne Valentínska kvapka krvi 2011, ktorá potrvá ?4 týždne, do 11. marca. Tvárou tohtoročnej kampane je herec Marek Majeský. Motivovaný heslom Darujte sa spolu aj on podporí veľkú červenokrížsku rodinu, do ktorej svojim niekoľkonásobným darcovstvom už dávno patrí. Spolu s ďalšími hereckými kolegami daruje svoju kvapku krvi 15. februára priamo na doskách, ktoré znamenajú svet – v divadle Láb v Bratislave. A nielen to! Osobne sa zúčastní na niektorých odberoch počas kampane, kde svojou prítomnosťou podporí váhajúcich a ostýchajúcich sa darcov k tomuto humánnemu činu.

Do kampane sa zapojilo aj Fun radio, ktoré zorganizuje odber krvi priamo vo svojich priestoroch. Darujúci moderátori budú svojim počinom motivovať čo najviac poslucháčov, aby sa pridali a zúčastnili sa kampane.

Kampaň pripravil Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou a hematologicko-transfuziologickými oddeleniami nemocníc. Valentínska kvapka krvi prebieha na celom území Slovenska, na školách i vo firmách. Kým v roku 2006 sa kampane zúčastnilo necelých 10-tisíc darcov, minulý rok to bol už dvojnásobok – viac ako 20tisíc. Veríme, že tento rok bude darcov i prvodarcov ešte viac.

Všetci tí, ktorí sa zapoja do kampane a darujú dostanú malý darček s motívom kampane.

Oficiálny text SČK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM