Pavol Hrabovský Kultúra

Veľká GALÉRIA z popradských obývačiek: Ktorý vianočný stromček je podľa vás NAJ?

Vianočný čas vrcholí a vo všetkých domácnostiach sa začínajú objavovať symboly týchto sviatkov. Pýtali sme sa našich čitateľov na ich vianočné stromčeky, pod ktorými budú sláviť tohtoročné sviatky.

Ilustračný obrázok k článku Veľká GALÉRIA z popradských obývačiek: Ktorý vianočný stromček je podľa vás NAJ?
30
Galéria

Sviatky lásky a pokoja už nenávratne klopú na dvere a nielen v popradských domácnostiach sa prebudila vianočná atmosféra. Tradičné pečivo, výborné jedno a vianočný stromček sú zaručene symbolmi týchto zimných sviatkov.

Vianočný stromček je symbolom, ktorý od nepamäti neodmysliteľne patrí k Vianociam. Pri jeho zdobení sa obyčajne poriadne zapotíme, no výsledok vždy stojí zato. Fantázií sa medze nekladú a stromčeky svojou rôznorodosťou a originalitou vynikajú ako žiadny iný sviatočný symbol.

Pre tých, ktorí radi cez sviatky leňošia, existujú už vopred ozdobené stromčeky, ktoré sú ladené v klasickom, či modernom duchu. Od pestrofarebných, posiatych lametami a svetielkami, cez jednofarebné – až po tradičné stromčeky, s drevenými hračkami.

Preto sme na náš Facebook umiestnili výzvu, kde sme žiadali vás, našich čitateľov, aby ste ukázali svoje vlastné stromčeky, ktoré ste si buď vlastnoručne ozdobili alebo jednoducho kúpili. Reakcie na seba nenechali dlho čakať.

Pochválili ste sa nám zaujímavými variáciami tohto vianočného symbolu. Od pestrofarebných stromčekov, po moderne ladené jedno a dvojfarebné stromčeky. Ovešané najrôznejšími ozdobami, od klasickým gúľ, po porcelánových a sadrových anjelikov.

Stromčeky, ktoré zdobia popradské domácnosti, si môžete pozrieť v priloženej galérií.

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Vianočný stromček očami Popradčanov
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM