Monika Vengrínová Rôzne

Veľká obnova za 320 000 €: Začala rekonštrukcia Hviezdoslavovej, rátajte s obmedzeniami

Plánovaná rekonštrukcia metskej komunikácie na Hviezdoslavovej ulici dnes začala. Zrealizovaná by mala byť do troch mesiacov a náklady by sa mali vyšplhať na viac ako 318 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Veľká obnova za 320 000 €: Začala rekonštrukcia Hviezdoslavovej, rátajte s obmedzeniami
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Rekonštrukcia zahŕňa výmenu celého podložia približne do hĺbky 50 centimetrov, pokládku nových podkladných vrstiev, pokládku nového asfaltu a odvodnenie,“ vymenoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že rekonštrukcia sa bude týkať aj obidvoch chodníkov a zástavok MHD, súčasťou bude aj úprava inžinierskych sietí, nakoľko sa predpokladá, že sa tam budú nachádzať zvyšky starých koľají a sietí.

Termín ukončenia stavby je do 90 dní od prevzatia staveniska a náklady spojené s rekonštrukciou sa vyšplhajú na 318 074, 42 eur.

Popradčania či turisti musia počítať i s dopravnými obmedzeniami, nakoľko celá ulica bude uzavretá. „Vjazdy k Poliklinike ADUS, bytovému domu Solisko a jestvujúcim rodinným domom budú sprístupnené, sanitky budú mať prístup k poliklinike od parkoviska pri železničnej stanici neobmedzene,“ ozrejmil Galajd a dodal, že autobusové zastávky na Hviezdoslavovej ulici nebudú v čase rekonštrukcie obsluhované.

O plánovanej rekonštrukcii sme vás informovali aj tu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM