Martin Sýkora Krimi

Problémy v kežmarskom okrese: Okradnutý starček a nevďačný syn

Kežmarskí policajti riešia dva prípady, ktoré sa stali v uplynulých dňoch. V prvom prípade sa jedná o okradnutie staršieho muža, v druhom o týranie rodičov.

Ilustračný obrázok k článku Problémy v kežmarskom okrese: Okradnutý starček a nevďačný syn
Zdroj: Dnes24.sk

Nevďačný syn

34-ročný Peter v období šiestich až dvanástich mesiacov, opakovane len pod vplyvom alkoholu v mieste svojho bydliska, spôsoboval psychické a fyzické utrpenie svojej mame a svojmu otcovi (žije s nimi v spoločnej domácnosti). Opakovane im vulgárne nadával, fyzicky ich napádal, jeho konanie sa stupňovalo.

„V posledných mesiacoch sa im vyhrážal zabitím, pričom mal v ruke nôž. V noci rodičom náročky svietil, dožadoval sa rozhovorov, búchal silno dverami. Postupne dochádzalo aj tomu, že svojich rodičov vyháňal z domu,“ opísala udalosti hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Petrovi kežmarskí policajti obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku obvinil 34-ročného Petra z obce Krížová Ves, zo zločinu týranie blízkej osoby a zverenej osoby. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zdroj: TASR

Okradli 86-ročného muža

Skutku sa dopustil zatiaľ neznámy muž a to v stredu (12.4.) o ôsmej hodine ráno v jednom z rodinných domov na Ul. Popradskej, v obci Spišská Belá – Strážky.

„86-ročnému majiteľovi domu neznámy muž povedal, že má pre neho preplatok vo výške 100 eur. Problém bol ale vraj v tom, že muž mal iba celú päťstoeurovú bankovku a požiadal pána Rudolfa o zmenenie tejto bankovky,“ informovala Migaľová.

Pán Rudolf odišiel do vedľajšej izby, v ktorej mal škatuľu s hotovosťou 3000 eur. " Neznámy muž domácemu pánovi vytrhol z ruky túto škatuľu aj so spomínanou hotovosťou a z miesta utiekol preč," dodala krajská hovorkyňa. Vo veci zločinu krádeže vedie vyšetrovanie vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku. Páchateľovi za toto protizákonné konanie hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM