Aktualizované Peter Handzuš Hokej

Veľké sklamanie popradských juniorov: Do finále postupuje trenčianska Dukla

V šiestom kole semifinále Extraligy juniorov sa rozhodlo o tom, že HK ŠKP Poprad nebude ani tento rok bojovať o najcenneší kov.

Ilustračný obrázok k článku Veľké sklamanie popradských juniorov: Do finále postupuje trenčianska Dukla
Foto: Peter Handzuš

Juniori HK ŠKP Poprad sa v semifinále Extraligy juniorov stretli s rovesníkmi z Dukly Trenčín. Po prvých štyroch zápasoch série bol stav vyrovnaný, no po prehre v piatom zápase na trenčianskom ľade už mali Popradčania nôž na krku. Doma chceli vyhrať a vybojovať si tak posledný siedmy zápas série v Trenčíne.

Po úvodnej tretine to mali Popradčania dobre rozbehnuté, no skrat prišiel v úvode druhej tretiny. Trenčínu sa podarilo vyrovnať a v závere tretiny sa dostal do vedenia. Popradčania dokázali v päťminútovej oslabovke vyrovnať a keďže žiaden tím už šancu na skórovanie nevyužil, šlo sa do predĺženia. To trvalo necelé štyri minúty, keď do finále poslal Trenčanov Oliver Okuliar.

Foto: Peter Handzuš

“My sme veľmi zle zahrali druhú tretinu. Taktické pokyny, ktoré boli povedané v kabíne sa nedodržiavali a Trenčín to využil. Dostali sme v podstate tri góly z druhej vlny. My sme nechceli hrať to, čo chalani na ľade predvádzali. Po oddychovom čase sme začali zase hrať to, čo sme chceli. Ale tie tri góly boli z našej strany zbytočné. Mali sme to ustáliť, mali sme byť trpezliví v zadu. Uleteli nám krídla a Trenčín to využil. V tretej tretine veľmi ovplyvnil zápas trest na päť minút. My sme v tých minútách obetavým výkonom nie že skóre udržali, ale sme dokázali dať gól a mohol tam ešte aj Reňo Svitana dať piaty, po peknej individuálnej akcii. Predĺženie, to je jeden odskočený puk, jedna dorážka. To už je také loto. Šťastie sa priklonilo na stranu Trenčína,” zhodnotil zápas tréner HK ŠKP Poprad Ľubomír Pichoňský.

“Bola to perfektná séria a v každom jednom zápase to bolo vyrovnané. Aj keď súper vyhral o tri góly, alebo my sme o tri góly vyhrali, vždy to bolo otvorené. Popradčania majú kvalitný tím a sme radi, že sme to vybojovali,” povedal po skončení série tréner Dukly Trenčín Marcel Hanzal.

HK ŠKP Poprad – HK Dukla Trenčín 4:5
100
Galéria
Foto: Peter Handzuš

V celej séri rozdali rozhodcovia dohromady 508 trestných minút. 230 minút na strane Popradu a 278 minút na strane Trenčína. “Chlapci juniori sú ľahko zapáliteľní a boli tam tie emócie. Ale to k hokeju patrí. Ako tréneri sme sa to snažili ukočírovať, ale niekedy sa to ani nedá,” skonštatoval Marcel Hanzal.

Diváci, ktorí sa boli pozrieť na semifinálove zápasy popradskej juniorky určite neľutujú. Chlapci nechali na ľade srdce a o ich výkonoch ešte určite bude v Poprade počuť. “Je to veľmý dobrý ročník. Bodaj by sme takýto ročník mali každý rok. Všetci títo chalani môžu hrať juniorku aj budúci rok, ale ja osbne si myslím, že niektorí by to už mali ísť skúšať do seniorského hokeja,” dodal tréner Pichoňský.

Foto: Peter Handzuš

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Aj keď prehra v štvrťfinále bolí a u mladých chlapcov duplom, o jeden-dva dni sa z toho vyspia a pochopia, že aj v tejto sezóne zanechajú na mape hokejového Slovenska výraznejšiu stopu, ako profesionáli z HK Poprad.

HK ŠKP Poprad – HK Dukla Trenčín 4:5pp (3:1, 0:3, 1:0, 0:1)
Góly: Olejník 2, Svitana, Bartkovský – Kukuča 2, Ďurkech, Džugan, Okuliar
Stav série 2:4

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM