Peter Handzuš Rôzne

Veľkú noc spríjemnia švajčiarski trubadúri

Veľkonočné sviatky vo Vysokých Tatrách sa budú niesť v znamení švajčiarskych hudobníkov a Krížovej cesty.

Dnes o 19. hodine sa veriaci spred vily Čučoriedka v Starom Smokovci vydajú na duchovnú púť zastaveniami Krížovej cesty. V areáli Kúpeľov Nový Smokovec sa v sobotu (23.4.) začne celodenný program pod názvom Zabíjačkové hody. Návštevníci sa okrem iného budú môcť pozrieť na výrobu kraslíc, ochutnať z grilovaných špecialít a predstaví sa aj ľudová hudba z Liptova. Na deti zas čaká klauniáda, modelovanie balónov či maľovanie na tvár. Vyvrcholením sobotňajšieho programu bude vystúpenie hudobníkov zo švajčiarskeho Saint Moritzu, ktoré upúta hrou na trombitách neobyčajnej veľkosti.

Švajčiarskych trubadúrov si budú môcť najprv vypočuť návštevníci Zamkovskej chaty o 11. hodine, potom v areáli Kúpeľov Nový Smokovec o 14. hodine a o dve hodiny neskôr Švajčiari navštívia aj altánok centrálneho parku v Tatranskej Lomnici. „Švajčiarski hudobníci predstavujú úplnú novinku v hudobnej programovej ponuke Vysokých Tatier. Ich produkcia je iná a jedinečná v porovnaní s tým, čo ponúkame každoročne. Preto si myslíme, že tieto koncerty budú vhodným spestrením Veľkonočnej soboty vo Vysokých Tatrách,“ konštatoval vedúci oddelenia kultúry a športu Mestského úradu vo Vysokých Tatrách Ján Bendík.

V nedeľu (24.4.) pokračuje tatranská ponuka podujatí v Horolezeckej chate v Hornom Smokovci. Návštevníkov čaká živá hudba a Veľkonočné hody. O 17. hodine sa v kongresovej sále Kúpeľov v Novom Smokovci uskutoční veselohra Panny v oblakoch po niekoľkých rokoch v podaní Divadelného ochotníckeho súboru Paľa Bielika z Tatranskej Lomnice.

Spríjemnenie veľkonočných sviatkov pripravili na Štrbskom Plese aj obec Štrba, Park Snow Štrbské Pleso a podnikatelia zo Štrbského Plesa. Na Veľkonočnú nedeľu pripravili totiž rozlúčku so zimou a zároveň uvítanie jari. Z obecného úradu obce Štrba informovali, že pripravený je karneval na snehu, spolu s folklórnym súborom Štrbianček pochovajú snehovú vločku a ukončí sa tak lyžiarska sezóna. Folklórny súbor Jánošík zo Svitu neskôr postaví máj, ktorý bude symbolom ochrany a symbolom zelene.

Veľkonočná nedeľa vyvrcholí vystúpením zábavno-ľudovej východniarskej skupiny Ščamba. Programom bude sprevádzať moderátor Andrej Bičan. Na Veľkonočný pondelok bude ukončená lyžiarska sezóna na svahu Solisko a Furkota pochovaním lyže.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM