Monika Vengrínová Basketbal

Veľký úspech mládežníckeho basketbalu: Svit a Poprad majú najlepšiu slovenskú trénerku

Na základe výsledkov ankety Slovenskej basketbalovej asociácie o najlepších hráčov a trénerov Slovenska za rok 2013 bola za najlepšiu mládežnícku trénerku vyhlásená Michaela Drobná, trénerka prípravky vo Svite a starších mini žiačok v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech mládežníckeho basketbalu: Svit a Poprad majú najlepšiu slovenskú trénerku
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Najlepšia spomedzi päťdesiatky nominovaných

Nominovaná bola päťdesiatka trénerov mládežníckeho basketbalu, spomedzi ktorých, tých najlepších vyberali tréneri a kluby z celého Slovenska. Ceny sa odovzdávali počas finálového turnaja Slovenského pohára v basketbale mužov a žien v Bratislave.

„Myslím si, že toto ocenenie by mal dostať každý mládežnícky tréner a je jedno, či z východu alebo zo západu. V súčasnej dobe totiž práve oni odvádzajú najťažšiu prácu a stretávajú sa s obrovskými prekážkami. Robia manažérov, ekonómov, psychológov, šoférov, či upratovačov v jednej osobe,“ uvažuje Michaela Drobná.

Mužský basketbal patrí do Svitu, ženský do Popradu

Najlepšia slovenská mládežnícka trénerka ešte v minulom roku viedla družstvo starších žiačok vo Svite, s ktorými za posledné roky dosiahla niekoľko vynikajúcich umiestnení v súťažiach, aj na medzinárodných turnajoch, a ktoré dnes hrajú v Poprade. Ich výkony a prácu sleduje dodnes a je veľmi spokojná. Podľa jej slov, mužský basketbal patrí do Svitu, ženský do Popradu. Aktuálne trénuje prípravku chlapcov a prípravku dievčat vo Svite a staršie mini žiačky v Poprade.

„Prípravka ešte nehrá. Tu je tá práca o tom, aby sa urobil dostatočne široký nábor, čo sa nám konečne podarilo. Prvýkrát po rokoch je zase vo Svite v prípravke osemnásť svitovských chlapcov a pätnásť dievčat. No a v Poprade sa žiačky ešte len učia. Učia sa robiť to, čo od nich chcem. Stále sa len spoznávame,“ dodáva Drobná.

Michaela Drobná
8
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM