Peter Handzuš Futbal

Veľký úspech popradského futbalu: Druhé miesto v III. lige

V priamom súboji o druhé miesto popradčania jednoznačne prevýšili svojho súpera z Banskej Bystrice a potvrdili, že sú zatiaľ najúspešnejším mužstvom jari v III. lige skupiny východ.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech popradského futbalu: Druhé miesto v III. lige
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Po počiatočnom oťukávaní prevzali hernú iniciatívu naši hráči, kontrolovali hru dobrou kombináciou a dôslednou defenzívnou hrou súperovi nedovolili ani jednu šancu. Naopak do dobrých šancí sa dostali Kubus, Šproch i Orenič, ani jeden však situáciu nedotiahol do zdarného konca, domáci brankár vytlačil nad brvno Troppovú strelu, Rams, Kubus, Palútka i Monka mierili nepresne. Hostia si vytvorili niekoľko príležitostí na zakončenie aj po štandardných situáciách, gól však nepadol ani z nich. Domáci sa zmohli iba na niekoľko ojedinelých rýchlych protiútokov, dobre hrajúca obrana i debutujúci brankár Rušín si s nimi bez problémov poradili.

Prevaha Popradu pokračovala aj po prestávke a vyústila do viacerých šancí, Kubus sám pred brankárom už nestačil namieriť a prehodil aj bránku, Ramsa a Oreniča v vychytal brankár, ktorý si poradil aj z gólovou hlavičkou Compeľa. Nebezpečné centre zo strán nedokázali dopraviť do bránky ani Palútka, Orenič, či Šproch. Riešiteľom gólového hlavolamu sa tak opäť musel stať Kubus, ktorý technickou strelou z hranice šestnástky perfektne obhodil brankára a nedal mu šancu siahnuť si na loptu.

Domáci sa do akého – takého tlaku dostali až v samom závere, keď začali nakopávať lopty do pokutového územia, čistú gólovú šancu si však nevypracovali. Popradské mužstvo si tak po výbornej hre odviezlo od priameho konkurenta tri body a kolo pred koncom si zabezpečilo druhé miesto v súťaži, čo je najväčší úspech od návratu do tretej ligy. Cenné je, že ani séria zranení opôr mužstvo neoslabila, výkony a výsledky potvrdzujú kvalitu a trénovanosť všetkých členov kádra.

FK Dukla Banská Bystrica (B) – FK Poprad 0:1 (0:0) Gól: 66' Kubus ŽK: Šnirc – Compeľ, Tropp

Vladimír Lajčák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM