Peter Handzuš Iné športy

Veľký úspech popradského futsalu. Union Poprad vyhral regionálnu 3b extraligu

Finálovým zápasom na neutrálnej pôde košickej Infinity arény sa skončil 8.ročník 3b Extraligy, najvyššej regionálnej súťaže vo futsale. Víťazom sa stal Union Poprad, ktorý po 2. mieste v základnej časti súťaže v semifinále play off vyradil košický Lavacom a vo finále porazil Oscar Sabinov.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech popradského futsalu. Union Poprad vyhral regionálnu 3b extraligu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Union Poprad okrem víťazstva v 3b Extralige získal právo postupu do baráže o postup do najvyššej celoslovenskej súťaže. V baráži sa najprv stretnú štyria víťazi jednotlivých regiónov a najlepší dvaja sa potom stretnú v súboji s dvoma poslednými družstvami slovenskej ligy. V minulej sezóne cez baráž takto postúpil FK Slovanet Prešov a doplnil tam dvojicu košických družstiev RCS a PKP. Union Poprad by tak mohol byť štvrtým účastnikom východu v najvyššej súťaži.

V samotnom zápase sa po vyrovnanom začiatku prvý presadil krásnym volejom po Monkovej prihrávke Kostolník. Oscar okamžite reagoval a Molčan po samostatnej akcii vyrovnal. Zlomom v zápase boli dva zlepené góly Unionu, keď najprv na 2:1 zvyšoval z trestného kopu cez múr Sabo a potom s pomocou Sochoviča dal svoj prvý gól M.Tropp. Od tohto momentu Poprad ovládol hru a presadzoval sa i strelecky. Viedol už 6:2 a potom i 7:3. Oscar dokázal v posledných minútach Kuchárom znížiť na 7:5, ale to bolo všetko.

Víťazstvo Unionu je zaslúžené, výborne zachytal Alexa, v poli dominovali bratia Troppovci, Rackovský, Beller, Monka a skúsený Sabo. Oscaru zápas celkom nevyšiel, zaskočil ho vývoj zápasu a nedokázal ho otočiť vo svoj prospech. Dobrý zápas sledovalo 300 divákov, rozhodovali Kuspan a Gál.

Najlepšími jednotlivcami 3b Extraligy boli brankár Alexa / Union Poprad /, strelec Seman / Lavacom Košice / a najlepším hráčom sezóny bol Beliš z Oscaru Sabinov.

UNION POPRAD – OSCAR SABINOV 7 : 5 / 4:1 / M. TROPP 3, KOSTOLNÍK, SABO, J. TROPP, MONKA – KUCHÁR 3, MOLČAN, MAKARA

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM