Hokej

Veria, že bude pre Poprad platná posila: Do tímu prichádza kvalitný zámorský brankár

V nedávno skončenej sezóne chytal v ICE Hockey League za Graz, odkiaľ prišiel do Slovana. V ňom zaznamenal počas 12 duelov v play off úspešnosť 91,6%.

Ilustračný obrázok k článku Veria, že bude pre Poprad platná posila: Do tímu prichádza kvalitný zámorský brankár
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Kanadský hokejový brankár Anthony Peters sa v rámci najvyššej slovenskej súťaže sťahuje z majstrovského Slovana Bratislava do HK Poprad.

Vedenie „kamzíkov“ v pondelok na klubovej webstránke potvrdilo, že sa dohodlo s 31-ročným brankárom na zmluve. Peters sa stane tretím zámorským brankárom, ktorý pôsobil pod Tatrami.

Viac správ z Popradu:

„Hneď ako sa skončila sezóna, vrátil som sa domov do Kanady. Tam som sa štadión a atmosféra. Potom sme si prešli detaily s trénermi a manažmentom a oslovila ma ich myšlienka postaviť víťazný tím, ktorý by mal šancu zabojovať o titul. Hneď som vedel, že je to projekt, ktorého súčasťou som sa túžil stať,“ uviedol Peters pre web popradského klubu.

Nemôže sa dočkať

„Referencie o klube som nepotreboval, keďže som klub videl na vlastné oči. Ako som už spomínal, štadión vyzerá skvelo a fanúšikovia sú úžasní. To je perfektná kombinácia na úspech. Už sa nemôžem dočkať, kedy sa pridám k tejto komunite.“

Kanaďan v minulej sezóne získal svoj prvý titul na klubovej úrovni, keď pomohol k majstrovskej trofeji bratislavskému Slovanu. Na tento úspech by rád nadviazal v Poprade:

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„To, že sa nám so Slovanom podarilo získať v minulej sezóne titul, bude mať navždy v mojom srdci špeciálne miesto. Keď si predstavím, že by som ho vedel vyhrať znova, o to väčšiu motiváciu cítim.“

MODO, Graz a Slovan

Peters prešiel v zámorí postupne od juniorských súťaží, cez univerzitnú ligu CIS až po pôsobenie v nižších súťažiach AHL a ECHL. Po sezóne 2018/2019 sa vybral do Európy, keď odchytal najprv ročník v nemeckom tíme Iserlohn Roosters.

Následne pôsobil vo švédskom druholigovom mužstve MODO. V nedávno skončenej sezóne chytal v ICE Hockey League za Graz, odkiaľ prišiel do Slovana. V ňom zaznamenal 95,4-percentnú úspešnosť zásahov v piatich zápasoch základnej časti a 91,6-percentnú úspešnosť počas 12 duelov v play off.

„Po minulej sezóne sme vedeli, že potrebujeme posilniť brankársky post. Petersa sme videli naživo odchytať niekoľko zápasov. So Slovanom vyhral titul a je veľmi kvalitný brankár. Veríme, že svojimi zákrokmi dodá tímu sebaistotu, ponúkne divákom kvalitné zásahy a bude nás hnať za výhrami. Verím, že to bude pre nás platná posila,“ uviedol na adresu Petersa riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM