Marie Melníková Krimi

Verzia polície k Tomášovi, ktorý sedel na konári

K rannému incidentu v Spišskej Novej Vsi vám prinášame aj úplné stanovisko polície.

“Aktivista“ chcel zabrániť schválenému vyrúbu stromu. Dnes ráno na ulici Zdenka Nejedlého v Spišskej Novej Vsi sa na strome priviazal miestny 33-ročný muž a odmietal zísť dole. Muž sedel asi v šesťmetrovej výške. Spišskonovoveskí policajti po príchode na miesto muža vyzvali, aby zliezol zo stromu, čo odmietol. Keďže bola dôvodná obava, že môže zo stromu spadnúť, bola na miesto privolaná hasičská plošina. Muža policajti opätovne vyzvali, aby miesto opustil. To však neurobil, čím neuposlúchol výzvu verejného činiteľa. Takto sa dopustil priestupku proti verejnému poriadku. Po príchode plošiny na miesto policajti spolu s príslušníkmi HaZZ osobe umožnili bezpečné nastúpenie a následné zloženie zo stromu na zem, čo odmietol. Policajti sa pokúšali muža presvedčiť, aby upustil od svojho konania, nakoľko bezprostredne ohrozoval svoj život a zdravie, avšak bez kladného výsledku.

Nakoľko muž svojím konaním úmyselne narušil občianske spolunažívanie a to tým, že schválnosťami a iným hrubým chovaním zabránil pracovníkom mesta vyrúbanie stromu, na ktorom sa nachádzal, dopustil sa priestupku proti občianskemu spolunažívaniu, a tým, že neoprávnene zaberal verejné priestranstvo, sa dopustil priestupku proti verejnému poriadku.

Policajti muža opätovne vyzvali, aby upustil od protiprávneho konania. Túto výzvu neuposlúchol, preto ho pripli horolezeckou skobou o sedací popruh, ktorý mal na sebe a tým zaistili jeho bezpečnosť. Nakoľko muž kládol pasívny odpor, boli voči nemu použité donucovacie prostriedky. Policajti pomocou hmatov a chvatov muža vtiahli do záchranného koša hasičskej plošiny a následne ho v bezpečí dopravili na zem bez zranenia. Podchladený muž bol ošetrený lekárom a následne zaistený a predvedený na príslušný útvar k podaniu vysvetlenia. Hrozí mu pokuta až do výšky 165,– €.

Zdroj: PZ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM