Peter Handzuš Iné športy

Veteránom sa darilo v bowlingu. Z medzinárodného finále si doniesli striebro

Historicky 1. medzinárodné finále seniorských líg Českej a Slovenské republiky za sezónu 2013-14 sa odohralo v sobotu 13.09.2014 v centre BNC Bratislava. Zišlo sa tu 5 najlepších družstiev z ČR a 3 Slovenské, aby sa pokúsili získať čestný titul Best Senior team. Zastúpenie v súťaži sme mali aj my.

Ilustračný obrázok k článku Veteránom sa darilo v bowlingu. Z medzinárodného finále si doniesli striebro
Zdroj: Dnes24.sk

Družstvá si vylosovali poradové číslo pre rozlosovanie skupiny a následne sa odohrali zápasy každého s každým. Dráhy boli namazané 40 stopovým mazaním s olejom cez 23 ml., na ktorý si bolo treba zvyknúť. Boje to boli niekedy veľmi vyrovnané, často rozhodovala o zisku bodov aj jediná kolka. Body boli prideľované 8 bodovým systémom (hráč proti hráčovi 2, 1, 0 bodov, celkový súčet tímu 2, 1, 0 bodov).

Na čele sa usadila Druhá míza

Po 4 odohraných zápasoch sa na čele skupiny usadili české družstvá Druhá míza a HPH. Záverečné 3 hry ale dosť poradím premiešali a definitívne sa rozhodlo až v úplne záverečných súbojoch. Celkom 34 bodov získali dve české družstvá – Druhá míza a ABB Vidlatá Seč, ale Druhá míza mala 20 kolkov lepší priemer, preto obsadila 1. miesto a ABB Vidlatá Seč 2. miesto. O 2 body menej, teda 32 bodov mali na svojom konte Veteráni Spiš a Veteráni Tatry, obe družstvá zo Slovenska. Aj tu rozhodoval priemer a ten hovoril v prospech Spiša. Družstvá s 28 bodmi získal tím HPH, ktorému sa v druhej časti základných hier prestalo dariť a obsadili tak 5. miesto. Český Sever 1 s 24 bodmi obsadili 6 miesto , Oldies team a Veteráni Slovfruit Košice so ziskom 20 bodov skončili na 7. a 8. mieste, opäť rozhodoval celkový priemer zo všetkých hier.

Víťaz bol už istý

Superfinále o konečné umiestnenie sa hralo na 1 hru družstiev, prvý s druhým o 1. miesto, tretí so štvrtým o 3. miesto, atď. Druhá míza už v tej chvíli vedela, že im už patrí prvé miesto, pretože družstvo ABB Vidlatá Seč so súhlasom usporiadateľa herný deň odohrala s náhradníkom a nemohla tak získať ocenenie na prvých troch miestach.

Druhá míza potvrdila svoje výkony z celého dňa a zvíťazila, čím sa stala v zložení Vilkus, Pekár, Štochl, Stanishevskyi víťazom a získava tak pohár aj čestný titul Best Senior Team 2013–2014.

Naši Veteráni zabojovali

Boj medzi dvoma slovenský družstvami pre seba získalo o 7 bodov družstvo Veteráni Tatry vo zložení Lendácky, Jurinyi, Kuziel, Šovčík a obsadili tak celkové 2. miesto, pred tretím družstvom Veteráni Spiš, ktorý hral v zložení Zoričák Rudolf, Debnár, Zoričák Anton.

Víťazné družstvá dostali poháre a malé osobné poháriky, úplne všetci hráči medzinárodného finále majú spomienku na finále v podobe veľkej kovovej plakety. Ocenenie za najvyšší náhod dňa získal Petr Pekár z tímu Druhá míza, s výkonom 267 bodov. Vôbec najvyšší výkon družstva dosiahlo družstvo Druhá míza – 703 bodov, tj. priemer na hráča 234,33. Celodenný priemer dosiahol Petr Pekár – 217,38, Druhá míza a Vladimir Stanishevskyi – 211,75. Titul Best Senior Team je teda v najlepších rukách.

Budúce finále odohrajú v Pardubiciach

Prvé medzinárodné finále SBL prebehlo bez problémov či ťažkostí, a poznatky z neho budú využité pre prípadné korekcie v druhom ročníku, ktorý sa odohrá tentoraz v ČR v Pardubiciach. Avšak herný systém bol zaujímavý, šance mali všetky družstvá rovnaké a zápasov bol dostatočný počet na to, aby každé družstvo ukázalo svoje možnosti a schopnosti.

Ďakujeme všetkým družstvám, hráčkam, hráčom za účasť a predvedené pekné a napínavé boje, ďakujeme aj centru BNC Bratislava za celý servis. ( Milan )

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM