Správy

Viac ako 100% nárast! Počet nových prípadov za 7 dní v okrese Poprad

Tretia vlna nového koronavírusu naberá na sile aj v našich končinách. Pozrite presné čísla za ostatných 7 dní pre okres Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Viac ako 100% nárast! Počet nových prípadov za 7 dní v okrese Poprad
Zdroj: unsplash.com

Prostredníctvom 11 518 vykonaných RT-PCR testov odhalili vo štvrtok (14. 10.) na Slovensku 1 952 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo 25 obetí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na internetovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Pribudlo 1 952 pozitívne testovaných formou PCR testov, z nich viac ako 72 percent nebolo očkovaných. Najviac pozitívne testovaných bolo v Prešovskom kraji, naopak, najmenej v Nitrianskom,“ priblížila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová. Ako doplnila, pozitívny antigénový test malo 293 ľudí, z nich zaočkovaných nebolo viac ako 74 percent.

Čísla za Poprad

Za spomenutý deň pribudlo v okrese Poprad 21 nových prípadov ochorenia.

V rámci Prešovského kraja hygienici najviac nových prípadov zachytili v okrese Prešov (140) najmenej zas v okrese Kežmarok (2).

V nemocniciach je hospitalizovaných 943 pacientov, z nich plne zaočkovaných nie je takmer 83 percent. Na JIS je 106 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 105 ľudí. „Viac ako tri štvrtiny z nich nie sú zaočkovaní,“ dodala hovorkyňa.

Týždňový prehľad za okres Poprad nájdete na ďalšej strane.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM