Peter Handzuš Rôzne

Viaceré chodníky sú po spílení suchých stromov priechodné bez obmedzení

Po spílení suchých stromov je viacero značených turistických chodníkov prístupných návštevníkom Vysokých Tatier bez obmedzení. Na zatiaľ poslednej trase Tatranského národného park určenej pre spiľovanie drevín budú pracovať pilčíci v prípade priazniv

Červeno značený turistický chodník – Magistrála, vedúci z Hrebienka k Rainerovej chate, môžu v týchto dňoch využívať návštevníci Vysokých Tatier bez problémov. „Suché stromy sú už spílené aj na zeleno značenom turistickom chodníku vedúcom z Hrebienka popri Bilíkovej chate a Vodopádoch Studeného potoka až k Rainerovej chate. Prístup do Malej i Veľkej Studenej doliny je takisto pre turistov prístupný bez obmedzení,“ informoval vedúci ochranného obvodu Smokovce, Štátnych lesov (ŠL) TANAPu, Peter Patera.

Bezproblémovo priechodný je aj červeno značený chodník – Magistrála, vedúci z Hrebienka na Sliezsky dom. Odstraňovanie suchých stromov ukončili aj na červeno a zeleno značenom turistickom chodníku v úseku medzi Štrbským Plesom a Popradským plesom.

Spiľovanie stromov zatiaľ nezrealizovali na žlto značenom turistickom chodníku vedúcom z Tatranskej Lesnej k Vodopádom Studeného potoka. Koordinátorka vonkajšej komunikácie ŠL TANAPu Lenka Burdová TASR informovala, že v tejto súvislosti sa čaká na priaznivejšie poveternostné podmienky. Predpokladá však, že s prácami začnú v týchto dňoch. Počas nadchádzajúceho víkendu pílenie stromov na tejto trase podľa nej prebiehať nebude.

Na spiľovanie drevín v centrálnej časti TANAPu poskytol Envirofond finančné prostriedky vo výške 154.000 eur, ďalších 8000 eur vyčlenilo zo svojho rozpočtu mesto Vysoké Tatry.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM