Marián Handzuš Rôzne

Viaceré lyžiarske strediská ponúkajú spoločný skipas - Slovakia Super Skipas

Zjazdovky na Chopku v Nízkych Tatrách, na Donovaloch, vo Veľkej Rači či vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici budú zahrnuté v spoločnom skipase.

Najväčšie lyžiarske strediská na Slovensku spojili svoje sily a vytvorili pre lyžiarov jeden spoločný skipas. Ten nesie názov Slovakia Super Skipas a jeho majiteľ bude môcť využívať zjazdovky na Chopku v Nízkych Tatrách, na Donovaloch, vo Veľkej Rači či vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici.
PR manažérka Parku Snow Lenka Maťašovská informovala, že v ponuke sú tri typy týchto skipasov, a to na desať dní, 15 dní a na celú sezónu. Desať- a 15-dňové skipasy môžu lyžiari využívať počas celej sezóny. Zakúpiť si takýto skipas môžu záujemcovia prostredníctvom internetu, cez Ticektportal a od novembra aj priamo v lyžiarskych strediskách. Ceny skipasov sa pohybujú od 200 do 290 eur pre dospelých a od 155 do 230 eur pre deti.
Lyžiari tak budú môcť využívať viaceré lyžiarske strediská s rôznym typom zjazdoviek, od najjednoduchších až po najnáročnejšie. Novinkou je tiež **najmodernejšia technika turniketového systému, vďaka ktorej má lyžiar možnosť sledovať, napr. koľko výškových metrov za príslušný deň prekonal v stredisku, koľko kilometrov najazdil, prípadne koľko lanoviek a vlekov využil.
Jednou z ďalších noviniek pred blížiacou sa zimnou sezónou je aj tzv. **Park Snow Card
, ktorá v sebe spája ubytovanie u zmluvných partnerov a lyžovačku na Štrbskom Plese, vo Veľkej Rači či na Donovaloch. Hosť tak pri ubytovaní na viac ako dve noci získava 20-percentnú zľavu na trojdňový skipas a 30-percentnú zľavu na šesťdňový skipas v spomínaných strediskách. Okrem toho si bude môcť uplatniť zľavu aj v lyžiarskej škole, požičovni či v ďalších lyžiarskych strediskách. Zoznam akceptačných miest bude priebežne aktualizovaný a uverejňovaný na internete.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM