Martin Sýkora Samospráva

Vianoce prichádzajú: V Poprade začali s inštaláciou vianočnej výzdoby

Výraz vianočná však nie je celkom na mieste. V uplynulom období ju totiž premenovali na zimnú a tak vianočná guľa svietila v Poprade až do jari.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce prichádzajú: V Poprade začali s inštaláciou vianočnej výzdoby
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi mestá, pripravujúce sa na príchod Vianoc už od novembra, patrí aj Poprad. V tomto podtatranskom meste začali s inštaláciou obľúbenej vianočnej výzdoby, ktorá patrí medzi hlavné popradské zimné lákadlá. „Inštalované už boli prvky vianočnej výzdoby na Zdravotníckej ulici a aj v parku pri Kine Tatran. V tomto týždni začneme s inštaláciou vianočnej brány, na budúci týždeň s ďalšími prvkami. Najväčšia ozdoba popradskej vianočnej výzdoby – vianočný anjel – by mal opäť priletieť doprostred kruhovej križovatky. Podľa počasia by sa tak malo stať niekedy medzi 28. a 30. novembrom,“ informovala prednostka MsÚ v Poprade Angelika Františková. Okrem samotnej inštalácie sa v Poprade venovali aj nevyhnutným opravám.

„Po finalizácii obmeny girlandovej výzdoby v minulom roku sa v tomto roku pokračovalo najmä vo výmene opotrebovaných svetelných reťazí na stromoch,“ uviedla oficiálna stránka popradskej samosprávy.

Vianočnú výzdobu rozsvieti v Poprade už tradične Mikuláš spolu s popradskými deťmi počas rozprávkového programu v centre mesta v stredu 5. decembra o 17:00 hod. Okrem tradičných prvkov – vianočného stromčeka, betlehemu, vianočnej gule, brány či hviezdneho neba bude súčasťou výzdoby – tak ako každý rok – opäť aj jedno prekvapenie. Výnimkou, ktorá sa rozsvieti už v nedeľu 2. decembra počas prvej adventnej nedele, bude adventná sviečka na veľkom adventnom venci umiestnenom na fontáne pred evanjelickým kostolom. Celú slávnosť bude sprevádzať adventný vežový koncert Dychovej hudby Tatramat spojený s rozsvietením 1. adventného svetla.

Je vysoko pravdepodobné, že tentoraz vianočný motív na popradskom námestí nebude svietiť do jarných prázdnin…

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM