Peter Handzuš Kultúra

Vianočná výzdoba v Poprade

Najkrajšie obdobie  roka je už predo dvermi. Vianoce - cítiť ich všade, kam sa človek pohne. Mráz zdobí okná svojimi nádhernými maľbami a pomaly ožíva tá výnimočná atmosféra, na ktorú sa tešia vari všetci ľudia na Zemi. To, že tento úchvatný čas s

Pracovníci usilovne inštalujú vianočnú výzdobu, ktorá je v Poprade výnimočná a široko-ďaleko známa. S prácami začali už minulý týždeň a budú, podľa slov vedúceho organizačného odboru Emila Kostelničáka, hotoví začiatkom decembra, konkrétne 3. 12. 2011. Všetci Popradčania a návštevníci mesta sa môžu tešiť na obvykle nádhernú a bohatú výzdobu v meste.

Podľa vedúceho organizačného odboru bolo potrebné opraviť či vymeniť niektoré poškodené časti a kde sa to dalo, nahradiť vyhorené svetlá novými. Mesto sa snaží každý rok dopĺňať a obnovovať vianočnú výzdobu najmä formou sponzorských darov alebo za prijateľný nájom. Ani počas tohoročných Vianoc určite v meste nebude chýbať hviezdne nebo na Ulici 1. mája, svietiace zelené reťaze, krásny hlavný vianočný stromček na námestí či majestátny a ojedinelý 12 metrov vysoký svietiaci anjel na kruhovej križovatke. Práve svietiaci anjel zažije tento rok premiérovú inštaláciu pomocou helikoptéry, ktorú pre mesto zabezpečí spoločnosť Air Transport Europe, spol. s r.o. ako sponzorský dar. Mesto tak nebude musieť odstaviť premávku na kruhovej križovatke a taktiež ušetrí vysoké náklady, ktoré by boli spojené s inštaláciou anjela pomocou špeciálneho žeriavu.

Aj obyvatelia prímestských častí a sídlisk sa môžu tešiť na spríjemnenie vianočných sviatkov výzdobou, ktorá bude podľa slov vedúceho organizačného odboru v takom rozsahu ako v minulom roku.

Vianočnú výzdobu slávnostne rozsvieti Mikuláš, ktorý príde na Námestie sv. Egídia 5. decembra o 17 hodine.

Zdroj: Mesto Poprad

pp_vianoce
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM