Monika Vengrínová Kultúra

Vianočná atmosféra priamo pod Tatrami: V Štrbe budú trhy, tu je program...

Obec Štrba je známa svojou kultúrou, folklórom i tradičnými zvykmi a tento vzťah buduje aj v predvianočnom čase. Do ulíc obce sa opäť vracia vôňa predvianočnej atmosféry.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná atmosféra priamo pod Tatrami: V Štrbe budú trhy, tu je program...
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy v Štrbe vznikli za zámerom priniesť príjemnú predvianočnú atmosféru spojenú so sprievodnými kultúrnymi podujatiami aj do tejto podtatranskej obce.

Ulica Miloša Jánošku v Štrbe ožije v piatok 14.12.2012 o 15­.00 hodine a na návštevníkov počas piatku a soboty budú čakať tradičné remeselnícke výrobky, gastronomické špeciality a zaujímavý kultúrny program. V piatok podvečer sa predstaví pesničkár Peter Petiar Lachký z Liptovského Hrádku, miestna skupina Bread&Wine a pri príjemnej atmosfére, vôni medoviny a vareného vína budú trhy otvorené až do polnoci.

V sobotu 15.12.2012 budú stánky otvorené od 11.00 hodiny. Popoludní sa predstavia detičky z Materskej školy zo Štrby a miestna detská folklórna skupina Štrbianček zahrá na ľudovú nôtu. Podvečer bude patriť dievčenskej skupine Druhé ja zo Šuňavy a o 19.00 hodine Divadelná mládež zo Šuňavy s predstavením Rysavá Jalovica ukončí kultúrny program. Stánky budú svoj sortiment ponúkať do 22.00 hodiny.

Organizátori veria, že tento prvý ročník pomôže spomaliť predvianočný zhon a v návštevníkoch opäť zanechá príjemné spomienky a pocity, ktoré neodmysliteľne patria k Vianociam.

Vianočné trhy už aj v Štrbe. Zažite tú pravú predvianočnú atmosféru priamo pod T
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM