Martin Sýkora Rôzne

Vianočné trhy v Kežmarku začali: Súčasťou aj atraktívne súťaže

Na vianočných trhoch nebude chýbať ani súťaž vo varení kapustnice. Vianočná atmosféra zavíta aj do Kežmarku v podobe trhov s kultúrnym programom.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Kežmarku začali: Súčasťou aj atraktívne súťaže
Zdroj: TASR

Vianočné trhy začínajú v historickom meste už dnes (13.12.) a potrvajú do piatku 16. decembra. Podujatie sa bude konať na námestí i na hrade.

„V priebehu dnešného dňa odohrá vianočný koncert Jozef Hollý s kapelou, vo štvrtok (15.12.) vystúpi Folklórny súbor Magura či hudobno-zábavná skupina Ščamba. V posledný deň sa návštevníci môžu tešiť na folklórnu hudbu a interaktívne divadlo a odštartujú aj rôzne kulinárske súťaže. Program zavŕši hudobná skupina Mafia Corner,“ informovala komunikačná manažérka mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová.

Foto: Martin Sýkora

Na pódiu vystúpia okrem profesionálov aj miestne školy a kluby. Na hrade sa deti zabavia pri tvorivých dielňach. „Žiaci sa oboznámia s predvianočnými zvykmi našich predkov, uvidia tradičný vianočný zvyk – Ondrejské liatie olova a taktiež prípravu oplátok, ktoré následne aj ochutnajú,“ povedala lektorka múzea Barbora Thomayová.

V piatok o 9:30 hod. odštartuje súťaž vo varení vianočnej kapustnice Kapustnicafest. „Boj o najväčšie množstvo očistenej cibule preverí šikovnosť rúk členov jednotlivých družstiev. Rýchlosť a tímového ducha odhalia preteky vo fúrikovom slalome,“ uviedla Šlosárová. Obchody sú počas adventu v meste otvorené v predĺženom prevádzkovom čase.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM