Peter Handzuš Rôzne

Viazla spolupráca medzi Mestom a klubom HC LEV?

V redakcii máme dokument, ktorý obsahuje postupnosť rokovaní medzi Mestom Poprad a klubom HC LEV Poprad od 3. marca do 5. augusta 2011. Podľa informácií v dokumente boli rokovania zo strany mesta zámerne komplikované.

Dokument s názvom „Genéza udalostí o spolupráci HC LEV Poprad s Mestom Poprad“ obsahuje chronologicky usporiadané informácie o tom, ako postupovali jednania medzi zástupcami Mesta Poprad a klubom HC LEV Poprad. Podľa dokumentu Mesto blokovalo rekonštrukčné práce na štadióne, čím ohrozilo harmonogram prestavby zimného štadióna a jeho prípravy na novú sezónu pre obidva hokejové kluby.

Dokument sme poskytli prednostke MsÚ v Poprade Oľge Netočnej, aj zástupcom hokejového klubu HC LEV Poprad. Prednostka MsÚ sa pre Poprad24 vyjadrila, že Mesto Poprad vždy bolo za prítomnosť hokejového klubu HC LEV v Poprade a robilo všetko preto, aby bol celý projekt dokončený včas: „Mesto Poprad bolo, je a bude vždy ústretové k projektu KHL v Poprade a vždy ho v plnej miere podporovalo. Svedčia o tom rokovania mestských zastupiteľstiev mimoriadne nad rámec plánovaných zasadnutí, intervencie mesta smerom k stavebným úradom, kde Mesto Poprad ihneď, keď zistilo, že na stavebnom úrade Štrba, ktorý je stavebným úradom pre Mesto Poprad je dovolenka zamestnanca, vybavilo povolenie Krajského stavebného úradu pre Mesto Vysoké Tatry a prosilo o skoré vybavenie povolení. Tým zabránilo ďalšiemu zdržaniu celého projektu. Taktiež bola nezanedbateľná súčinnosť mesta pri riešení problémov, ktoré sa vyskytovali v priebehu rokovaní.“

Oľga Netočná však zdôraznila, že Mesto musí dodržiavať zákonné postupy a právne predpisu SR, a tak to bolo aj pri prestavbe štadióna: „Základnou povinnosťou mesta je dohliadať na zákonnosť celého procesu a tak to bolo aj pri tomto projekte.“ Mesto teda postupovalo v súlade so zákonmi a zabránilo tak možným námietkam a obštrukciám, ktoré by mohli nastať, ak by sa nepostupovalo legislatívne správnym spôsobom.

„K spravodajskému materiálu sa vyjadrovať nebudem, nakoľko je napísaný bez základných znalostí právnych postupov samosprávy a je zrejmé, že má za účel poškodiť dobré meno Mesta Poprad a jeho štatutára.“ odmietla komentovať prednostka MsÚ zaslaný dokument.

Riaditeľ klubu HC LEV pre komunikáciu náš portál informoval, že HC LEV Poprad zásadne nesúhlasí s interpretáciou udalostí tak, ako sú popísané v uvedenom dokumente. „Rokovania medzi HC LEV a Mestom Poprad boli samozrejme náročné, pretože každá strana sa snažila vyjednať najlepšie podmienky pre seba. Nakoniec sme však našli kompromis, ktorý bol výhodný pre obe strany, aby sa v Poprade mohla začať hrať prestížna KHL.“ povedal Jan Rachota.

HC LEV Poprad má záujem aj naďalej pôsobiť pod Tatrami a v spolupráci s Mestom Poprad robi všetko preto, aby sa v Poprade odohrala aj budúca sezóna KHL. „Naša spolupráca s Mestom Poprad je dlhodobo na nadštandardnej úrovni a Mesto Poprad spolu s primátorom Antonom Dankom vynakladá maximálne úsilie, aby sa KHL mohla hrať v Poprade aj v budúcej sezóne.“ zdôraznil riaditeľ klubu pre komunikáciu.

Popradčanom a všetkým fanúšikom klubu HC LEV teda ostáva len veriť, že sa na Slovensku nájdu sponzori, ktorí pomôžu KHL v Poprade udržať aj napriek pesimistom, ktorí prínos KHL pre náš región nevidia alebo nechcú vidieť.

lev-dokument
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM